(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
SUŠENÉ NATĚ NA ZIMU

Potřebné ingredience
Zeleninové natě - petrželová, celerová, libeček, pórková nať
Postup přípravy
Zeleninové natě omýt, hrubě nakrájet nebo natrhat, dát do sušičky. Po usušení dáme natě do mixeru - rozmixujeme, přes cedník osejeme od hrubých částí. Dáme do suché sklenice. Tuto nať používáme celou zimu jako zelené koření do polévky, ozdobu jednohubek a podle vlastní fantazie.

v sušičce

sušíme. sušení netrvá moc dlouho. natě jsou rychle suché.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

veleprcek
(upraveno)
29. 7. 2012, 17:59
Takhle to dělám už druhým rokem a nemá to chybu když koupíte sušenou celerovou a petrželovou nať tak tak krásně nevoní jako ta doma usušená v sušičce.
a dávám před koncem do polévky a to ji tak provoní
. Doporučuji zkusit i doma vypěstovanou a usušenou majoránku, kam se hrabe kupovaná.Ta mě příjde že smrdí, tato to je aroma
mějte se pěkně




nahlásit

petromila2
(upraveno)
29. 7. 2012, 21:32
@veleprcek
To je fakt. Navíc hrstka sušené natě stojí v obchodě pomalu ke 100 Kč! A doma by to člověk pomalu vyhazoval. A domácí majoránka! Jejda, k nezaplacení. Fazolová polévka s kupovanou a domácí majoránkou - obrovský rozdíl. Jen letos mě mrzí, že jsem letos bylinky kvůli porodu zanedbala!
nahlásit