(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Jablečná peřinka

Potřebné ingredience
4 větší jablíčka,1 a 1/2 hrnku cukru,1/2 hrnku oleje, 2 hrnky hladké mouky, 4 vejce,1 lžička jedlé sody,1 lžička prášku do pečiva,1 vanilkový cukr, 2 lžíce kakaa
Postup přípravy
Jablíčka si nakrájíme na kostičky, prosypeme cukrem, zalejeme olejem, promícháme a necháme 2 hodiny pouštět šťávu. Potom přidáme zbylé přísady, zamícháme, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při teplotě cca 200°C. Čas neuvádím, protože každá trouba peče jinak. Upečení zkontrolujeme klasicky špejlí a pohledem na okraje.Buchtička je nadýchaná jako peřinka a jablíčka v ní jsou velmi osvěžující. Pekla jsem z nezralých jablek a i tak je vynikající.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Krikar
(upraveno)
14. 10. 2013, 19:33
Upečeno a skoro snědeno.
Opravdu vynikající. Lehký a nadýchaný. Prostě super mňamka!!!







nahlásit

channah
(upraveno)
4. 12. 2013, 17:41
@Krikar
děkuji za pochvalu

nahlásit
šulin
(upraveno)
25. 6. 2013, 9:10
už jsem ho doma dělala a buchta je úžasná
moc děkuji za skvělý receptík


nahlásit
kimlova
(upraveno)
7. 10. 2012, 11:56
Vynikající!! Upečeno a skoro snědeno

nahlásit

channah
(upraveno)
25. 10. 2012, 8:42
@kimlova
děkuji za pochalu, recept zde trochu zapadl, ale nedávno jsem ho musela péct pro návštěvu třikrát dokola, jak chutnalo

nahlásit

channah
(upraveno)
3. 8. 2012, 10:36
myslím, že to určitě půjde, stačí dát místo hladké některou bezlepkovou, až budu mít dcerku doma, tak jí ji taky v bezlepkové variantě upeču

nahlásit

leliška
(upraveno)
2. 8. 2012, 21:34
Hani, hned bych si dala, pokusím se upravit na naší bezlepkovou dietu, aby jsme si i mi tak pochutnali
. Lenka





nahlásit