(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
JABLEČNÝ SEN
Potřebné ingredience
25 dkg polohrubé mouky, 15 dkg krupicového cukru, 1/2 skleničky oleje ( asi 1 dcl ), 5 vajec, 3 lžíce vody, 1 prášek do perníku. Asi 1 kg nastrouhaných a oloupaných jablek, mletá skořice a vanilkový cukr Tvarohový krém: 1 tvaroh ve vaničce, 1/2 másla, 1 pomazánkové máslo, cukr podle chuti
Postup přípravy
Moučník je lahodný a ještě lepší druhý den po rozležení v lednici.
Na větší plech............ dávám ten klasický s vyšším okrajem, dáme pečící papír, na který pravidelně rozetřeme nastrouhaná jablka se skořicí a cukrem, dle vaší chuti.Vyšleháme cukr s vejci, vodou, přidáme mouku s práškem do perníku, olej a důkladně promícháme.Těstem zalijeme jablečnou vrstvu a pečeme asi 25 minut při teplotě 180°C ( dle vaší trouby ) Upečený, vychladlý moučník na plechu, překryjte druhým plechem a překlopte tak, že jablková vrstva je nahoře. Potřeme vyšlehaným tvarohovým krémem a povrch posypeme lehoučce mletou skořicí.
TIP: Po převrácení pro gurmány můžete pokapat rumem a až potom dát tvarohový krém.
Na větší plech............ dávám ten klasický s vyšším okrajem, dáme pečící papír, na který pravidelně rozetřeme nastrouhaná jablka se skořicí a cukrem, dle vaší chuti.Vyšleháme cukr s vejci, vodou, přidáme mouku s práškem do perníku, olej a důkladně promícháme.Těstem zalijeme jablečnou vrstvu a pečeme asi 25 minut při teplotě 180°C ( dle vaší trouby ) Upečený, vychladlý moučník na plechu, překryjte druhým plechem a překlopte tak, že jablková vrstva je nahoře. Potřeme vyšlehaným tvarohovým krémem a povrch posypeme lehoučce mletou skořicí.
TIP: Po převrácení pro gurmány můžete pokapat rumem a až potom dát tvarohový krém.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé