Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Jablečný závin

0.0
Jablečný závin

Potřebné ingredience

balíček listového těsto, 4 středně velká jablka, hrst rozinek namočených na cca 20 minut v rumu (nemusí být), mletá skořice, třtinový přírodní cukr, lupínky mandlí

Postup přípravy

Jablka oloupat a nakrájet na kostičky (závin je pak více šťavnatý). Listové těsto vyválet do obdelníčku (1 balíček vyjde na dva záviny, či-li dva obdelníčky). Střední pruh posypat vrstvou jablek, na ně okapané rozinky, lehce posypat skořicí a třtinovým cukrem. Strany těsta nastříhám nůžkami na proužky, které pak překládám přes náplň. Vrch potřít rozkvedlaným žloutkem, sypnu ještě třtinovým cukrem a lupínky mandlí. Pak už jen péci do zlato-hněda. Manžel mu říká luxusní, tak vám přeji dobrou chuť!!!

pohled z vrchu

nastříhání těsta

pletení

a máme zapleteno..

vše pod přísným dohledem :O))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jaxa 8. 2. 2008, 21:03
Mňam - jste mi udělala chutě 8o| Hned zítra valím koupit těsto a jablka! ^o) Musím vyzkoušet Vaši radu - nastříhat těsto! - vypadá to hezky!!! (clamp) A přidám jednu radu - já dávám na těsto piškoty a na ně dám teprve nastrouhaná jablka - piškoty vtáhnou přebytečnou šťávu z jablek a navíc dají štrůdlu lepší tvar! (dance) Většinou se každý diví co to v tom štrůdlu je a moc si to chválí! (hello)
monky3 8. 2. 2008, 21:32
@jaxa (F)já zase dávám strouhanku ;-) místo těch piškotů (L)
pimpulka 8. 2. 2008, 21:09
@jaxa Jů, děkuji za radu, použít takto piškoty - to jsem ještě opravdu neslyšela :^) určitě vyzkouším :-) U nás je štrůdlík jednodenní záležitost (jidlo) a to nastříhání mám od tchyňulky!
Yanes 6. 2. 2008, 17:06
(Y)Mnam mnam. Mě vždycky štrůdl praskne a vyteče! ;-) 8-|
Michaela H. 8. 2. 2008, 20:51
@Yanes Ahojky! a poradil už Vám někdo propíchat štrůdl před pečením špejlí??? od té doby co to dělám, nemám s praskáním problém :-). (hello) Míša

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie