(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Jablečný závin
Potřebné ingredience
balíček listového těsto, 4 středně velká jablka, hrst rozinek namočených na cca 20 minut v rumu (nemusí být), mletá skořice, třtinový přírodní cukr, lupínky mandlí
Postup přípravy
Jablka oloupat a nakrájet na kostičky (závin je pak více šťavnatý). Listové těsto vyválet do obdelníčku (1 balíček vyjde na dva záviny, či-li dva obdelníčky). Střední pruh posypat vrstvou jablek, na ně okapané rozinky, lehce posypat skořicí a třtinovým cukrem. Strany těsta nastříhám nůžkami na proužky, které pak překládám přes náplň. Vrch potřít rozkvedlaným žloutkem, sypnu ještě třtinovým cukrem a lupínky mandlí. Pak už jen péci do zlato-hněda. Manžel mu říká luxusní, tak vám přeji dobrou chuť!!!
pohled z vrchu
nastříhání těsta
pletení
a máme zapleteno..
vše pod přísným dohledem :O))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jaxa
(upraveno)
8. 2. 2008, 21:03
Mňam - jste mi udělala chutě Hned zítra valím koupit těsto a jablka! Musím vyzkoušet Vaši radu - nastříhat těsto! - vypadá to hezky!!! A přidám jednu radu - já dávám na těsto piškoty a na ně dám teprve nastrouhaná jablka - piškoty vtáhnou přebytečnou šťávu z jablek a navíc dají štrůdlu lepší tvar! Většinou se každý diví co to v tom štrůdlu je a moc si to chválí!
monky3
(upraveno)
8. 2. 2008, 21:32
@jaxa
já zase dávám strouhanku místo těch piškotů
pimpulka
(upraveno)
8. 2. 2008, 21:09
@jaxa
Jů, děkuji za radu, použít takto piškoty - to jsem ještě opravdu neslyšela určitě vyzkouším U nás je štrůdlík jednodenní záležitost a to nastříhání mám od tchyňulky!
Yanes
(upraveno)
6. 2. 2008, 17:06
Mnam mnam. Mě vždycky štrůdl praskne a vyteče!
Michaela H.
(upraveno)
8. 2. 2008, 20:51
@Yanes
Ahojky! a poradil už Vám někdo propíchat štrůdl před pečením špejlí??? od té doby co to dělám, nemám s praskáním problém . Míša