(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
FRANCOUZSKÁ CIBULAČKA - naprosto jednoduchá - nejlepšíííí polévka
Potřebné ingredience
1,5 kg cibule na půlkolečka , 225g másla ( chce to opravdu máslo !! ) 3 bobkové listy , 1a půl lžíce bílého vinného octa , 300 ml bílého vína (suché) 3 lžíce hladké mouky , 3litry kuřecího,nebo zeleninového vývaru ( kuřecí je lepší ) sůl,pepř , francouzská bageta , sýr na posypání bagetky ( měl by být gruyére , nebo comté - pokud chcete po francouzsku )
Postup přípravy
Já dělala opravdu hodně polévky , můžete klidně jen z půl kila cibule , ale u nás je tato polévka nejoblíbenější a pokaždé dělám víc a víc :D
takže v hrnci rozpustíme máslo - použijte opravdu máslo,francouzská kuchyně sádlo,nebo olej na tohle nepoužívá .. cbilu nakrájejte na půlkolečka a osmahněte 5 minut za stálého míchání na vyšší výkon a potom stáhněte na co nejméně to jde .. přidejte bobkové listy a necháme restovat alespon hodinu - čím déle vyrržíte cibuli restovat tím chutnější polévku budete mít , dělala sem včera 2 hodiny .. cibulačka chce svůj čas a rozhodně se vyplatí soi počkat .. nijak u toho nemusíte stát stačí občas promíchnout a nic jiného neděláte
cibule se během restování může trochu přichytit.tak dáme lžíci a půl vinného octa a deglazujeme , tím se nám cibule od dna hrnca sama odlepí , ihned přidáme víno , které necháme odpařit a přidáme 3 lžíce hladké mouky,chvilku opečeme a zalijeme horkým vývarem - je lepší pouzžít domácí pokud máte,pokud ne tak tedy z kostky
vaříme ještě tak půl hodiny a dochutíme solí a pepřem
polévku rozdělíme do misek do kterých dáme bagetky nakrájené na 1cm silné plátky posypané nastrouhaným sýrem a dáme zapéct
tady musím říct,že já to dělám tak,že si bagetu nakrájím na 1cm silné plátky , dám na plech vyložený pečícím papírem,potřu olivovým olejem a posypu sýrem a dám zapéct do trouby a dám na talíářek,aby si každý bral podle sebe,pač ta bageta je zbytečně moc rozmočená a špatně se to jí,v originálu se dělá takto,ale já si to upravila k naší spokojenosti
můžeme podávat :)
takže v hrnci rozpustíme máslo - použijte opravdu máslo,francouzská kuchyně sádlo,nebo olej na tohle nepoužívá .. cbilu nakrájejte na půlkolečka a osmahněte 5 minut za stálého míchání na vyšší výkon a potom stáhněte na co nejméně to jde .. přidejte bobkové listy a necháme restovat alespon hodinu - čím déle vyrržíte cibuli restovat tím chutnější polévku budete mít , dělala sem včera 2 hodiny .. cibulačka chce svůj čas a rozhodně se vyplatí soi počkat .. nijak u toho nemusíte stát stačí občas promíchnout a nic jiného neděláte
cibule se během restování může trochu přichytit.tak dáme lžíci a půl vinného octa a deglazujeme , tím se nám cibule od dna hrnca sama odlepí , ihned přidáme víno , které necháme odpařit a přidáme 3 lžíce hladké mouky,chvilku opečeme a zalijeme horkým vývarem - je lepší pouzžít domácí pokud máte,pokud ne tak tedy z kostky
vaříme ještě tak půl hodiny a dochutíme solí a pepřem
polévku rozdělíme do misek do kterých dáme bagetky nakrájené na 1cm silné plátky posypané nastrouhaným sýrem a dáme zapéct
tady musím říct,že já to dělám tak,že si bagetu nakrájím na 1cm silné plátky , dám na plech vyložený pečícím papírem,potřu olivovým olejem a posypu sýrem a dám zapéct do trouby a dám na talíářek,aby si každý bral podle sebe,pač ta bageta je zbytečně moc rozmočená a špatně se to jí,v originálu se dělá takto,ale já si to upravila k naší spokojenosti
můžeme podávat :)
1,5kg cibule
..
mňáááám
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ivinka32
(upraveno)
15. 1. 2023, 11:22
Výborná
sieta
(upraveno)
21. 2. 2016, 16:45
nemáte v tom másle překlep, nemá tam být 125g, jako půlka kostky?
lenule11111
(upraveno)
21. 2. 2016, 16:04
Když nemám bílý vinný ocet, mohu dát obyčejný?
adamark
(upraveno)
21. 2. 2016, 13:16
Polévku vřele doporučují!!!!!!!! Je naprosto úžasná!!!!!!!! A musim s paní souhlasit, vařit co nejdéle, vyplatí se to.
fredyMH
(upraveno)
22. 9. 2014, 11:25
taky se připojuji, tato cibulačka je opravdu vynikající
gajdy
(upraveno)
21. 9. 2014, 10:28
Tuto polévku mám uloženou v oblíbených už víc jak rok a u nás doma ji milujeme, je jednodchá a přímo luxusní , zrovna teď ji vařím, mňam.....
cue24
(upraveno)
9. 10. 2013, 15:30
VYNIKAJICÍÍÍÍÍ Právě jsem ji dovařila a už máme talíř v sobě. Děkuji za recept
kvítečko
(upraveno)
26. 4. 2013, 16:03
vyzkouším
Michaela73
(upraveno)
11. 4. 2013, 17:50
Snad máme úplně stejný recept, přesně tak ji dělám i já a je opravdu vynikající.
wWendy
(upraveno)
15. 4. 2013, 8:47
@Michaela73
a jak je výborná,že já už mám recept dlouho,ale pár věcí sem si tam upravila to bych jinak nebyla já
BRDASEK
(upraveno)
11. 4. 2013, 16:50
nedávno jsme na dovče jedli výbornou cibulačku, dlouho jsem pátrala po nějakém vhodném receptu, chtěla jsem přesně tak dobrou jaká byla v oné restauraci a tento váš je přesně on. Moc děkuji za bezva receptík i pečlivý návod. Je V.Ý.B.O.R.N.Á
wWendy
(upraveno)
15. 4. 2013, 8:46
@BRDASEK
to sou krásné komentáře sem opravdu ráda a nadšená,že Vám chutná , že sem s receptem pomohla děkuji
Hanulka2
(upraveno)
2. 3. 2013, 20:52
wWendy
(upraveno)
2. 3. 2013, 21:21
@Hanulka2
Lachmal
(upraveno)
2. 3. 2013, 20:36
Dlouho jsem hledala recept na cibulačku...dnes dělaná přesně podle Vašeho receptu...a musím Vám říct, že je úžasná a hned jdu recept poslat dál do rodiny a ukládám
wWendy
(upraveno)
2. 3. 2013, 21:21
@Lachmal
no to je parááááda já si hledala právě na internetu a žádná mi uplně nevyhovovala na 100%.tak sem si to doladila podle sebe a touhle bysme se doma ujedli sem ráda,že chutná i u Vás a posíláte dál , dobré chutnání
marky18
(upraveno)
23. 8. 2012, 22:07
Díky moc za receptík, ráda vyzkouším!!!
wWendy
(upraveno)
24. 8. 2012, 11:39
@marky18
jen zkuste,doufám,že zachutná jak u nás
Aluch
(upraveno)
18. 8. 2012, 12:52
Nikol, ještě jednou děkuji za úžasný receptík....................je to mňamka. Já teda polévková moc nejsem, ale zblajzla jsem dvě misky této lahůdky a manžel mě pochválil, že je lepší než ta co si dáva v jeho oblíbené restauraci Děkuji děkuji a děkuji
wWendy
(upraveno)
18. 8. 2012, 16:03
@Aluch
téééda,děkuji za tak hezkou pochvalu to mě velice potěšilo ... sem ráda,že tak chutnala,když takhle manželovi,tak to koukám,já tuhle polévku nejradši,uplně bych se tim přežrala není za co , ráda se podělím
Katuli41
(upraveno)
5. 8. 2012, 18:49
Tuhle dělám taky a je opravdu vynikající
kachena
(upraveno)
5. 8. 2012, 13:26
..vyzkouším, díky za recept
wWendy
(upraveno)
5. 8. 2012, 18:28
@kachena
jen zkuste a dejte pozor,abyste neujedla při restování moc cibule ono top tak voní,že já vždy dávám víc a víc,aby tam bylo dost,když to furt ujídám mějte se
Aluch
(upraveno)
5. 8. 2012, 13:21
Nikol děkuji moc za recept...................takovou cibulačku jsem nikdy nejedla..................určitě vyzkouším
wWendy
(upraveno)
5. 8. 2012, 18:27
@Aluch
vůbec není za co , ráda se podělím o to co doma tolik milujeme .. vyzkoušejte a rozhodně dejte vědět,jak dopadla a zda chutnala