Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Fotbalový balon

0.0
Fotbalový balon

Potřebné ingredience

dort měl cca 3,5kg

Postup přípravy

Osvědčený recept na piškot : 5 vajec, 200g cukr krystal, 200g pol. mouka, 1čl kypřícího prášku, 5 pl horké vodyvody (tím se těsto nastaví - nemusí se přidávat), půl dávky cukru vyšlehat s bílky, půl dávky vyšlehat se žloutky (šlehat dlouho třeba 3 min) a pak do směsi žloutků s cukrem na střídačku přidávat mouky smíchanou s kypr. práškem a sníh z bílků - to už míchat ručně

Někde na interneu jsem po čase hledání našla různé vychytávky např. si můžete spočítat spotřebu vajec na formu, já většinou peču 3D v různých hrncích tak se to hodí - výpočet: objem formy (kulatá) válec pí x r2 x v : 528 (objem který zabere vejce ve formě - nechápu, kdo to spočítal :oD)
A potom na každé vejce přidáte 4dkg cukru a 4dkg pol. mouky + prášek do pečiva + horká voda

Osvědčený krém - 1 puding podle vaší chutí + 250ml mléka - osladit podle chuti, po schladnutí zamíchat 250g másla
Krém musí být pod potahovky víc máslový aby se vám hmota nerozpustila. Nedoporučují se mokré krémy - šlehačka, tvaroh, zakys.smetana atd. a když tak udělat na povrch dortu máslovou barieru (máslový krém)

Toto všechno jsou informace z různých webů ( a různých šikulek ochotných se podělit o zkušenosti - tam je spousta a spousta návodů včetně videopostupů jak potahovat)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie