Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

čaj a olej z třezalky

0.0
čaj a olej z třezalky

Potřebné ingredience

olej - 150g třezalkové natě , 0,5 l olivového oleje Čaj - sušená třezalka, voda

Postup přípravy

Způsob užití třezalky tečkované: nabízí se nám 3 hlavní způsoby užití této bylinky: nálev/čaj z třezalky, třezalkový olej a třezalková tinktura. Uvedu recept na první dva z nich:

Recept na čaj: 2 čajové lžičky suché nařezané třezalky zalijeme šálkem vroucí vody a necháme 15 minut odstát, přecedíme (užívá se 1 šálek 1-3x denně)

Recept na třezalkový olej: 150g čerstvé třezalkové natě s rozvitými květy rozřežeme a lehce podrtíme, vložíme do bezbarvé průhledné skleněné lahve a zalijeme 0,5 l olivového oleje. Láhev necháme 3-5 dní neuzavřenou. Pak ji uzavřeme a na několik týdnů (cca 6 týdnů) umístíme do tepla, nejlépe za okno či jiné místo s dostatkem slunečního záření. Že je olej "hotový" poznáme tak, že získá jasně červenou až krásně rubínovou barvu. Poté obsah lahve přecedíme do jiné skleněné nádoby a řádně uzavřeme. (užívá se 1-3x denně 1 čajová lžička)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zofka1 17. 10. 2012, 19:35
dcera se v 1 roce opařila a takovyto třezalkovy olej-jenže kupovany použivaly i v nemocnici.mažu s ním jakekoliv jizvy a věřte nebo ne není po nich ani pamatka.Dcera je take uplně čista a že byla hooooooodně :´(opařena nedam na něj dopustit. (clamp) (Y)doporučuji skoro na vše. :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie