(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Zapečený lilek
Potřebné ingredience
lilek, slanina, žampiony, sýr, olivový olej, sůl, provensálské koření
Postup přípravy
Lilek jsem omyla, odkrojila stopku a podélně rozřízla. Vykrojila jsem (nožem a potom lžíčkou) dužinu a obě "lodičky" posolila. Potom jsem si nakrájela slaninu, žampiony a vykrojenou dužinu lilku. Na olivovém oleji jsem orestovala nejdřívě slaninu a potom přidala i žampiony a dužinu. Směs jsem osolila, okořenila a přidala jsem nastrouhaný aidam. Lodičky jsem vysušila papírovou utěrkou a naplnila směsí. Navrch jsem dala ještě pár nudliček aidamu. Pekla jsem na pečícím papíru - cca 25 min na 180 st.
- příprava lilku
- lodičky
- byla to dobrota :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cvrckova
(upraveno)
31. 8. 2014, 10:04
Ivo, dobrota! Včera jsem dělala a u všech spokojenost
ivana.king
(upraveno)
31. 8. 2014, 21:08
@cvrckova
To mám opravdu radost