Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 58 návštěvníků)

JEMNÁ KUŘECÍ PAŠTIKA - na domácí není

0.0
JEMNÁ KUŘECÍ PAŠTIKA - na domácí není

Potřebné ingredience

1kg kuřecích jater , 1bílá a 1červená cibule , 6-8 stroužků česneku , 150-200g slaniny na plátky , 50g sádla + 100g sádla na polití , 5lžic bílého vína , 80-100g loupaných mandlí , sůl,pepř,4bobkové listy,provensálské koření,čerstvý tymián,trochu smetany na zjemnění

Postup přípravy

NAPROSTO JEDNODUCHÉ,NENÍ SE ČEHO BÁT ... zvládnete levou zadní a dopma budete za hvězdu

na 50g sádla si osmahneme do sklovata obě cibule,které nakrájíme na hrubo , přidáme kuřecí játra , bobkové listy a necháme osmahnout , aby se játra zatáhla ,dejte provensálké koření a čerstvý tymián- potom přidáme 5lžic bílého vína,víno necháme odpařit a stáhneme z ohně , dělala sem na pánci , poté co stáhnete z ohně přendejte do nádoby ve které se se vám játra budou dobře mixovat , přidejte k játrům prolisované stroužky česneku , opepřete a rozmixujte do jemna a přidejte trochu smetany na zjemnění a osolte , nemusíte se bát ochutnat,protože játra sou už hotová , ale pozor,aby ste si vše nesnědli :D

nakonec vmíchám mandličky

připravíme si nádobu ve které bude¨me paštiku péct , používám formu na biskupský chlebíček , který vyložíme plátky slaniny a na to dáme směs játrové paštiky , nádobu dáme do pekáče,který do půlky zalijeme horkou voodu,směs s paštikou zaděláme alobalem a dáme péct na 170stupňů na 60minut a potom odklopíme a 10-15minut dopékáme bez alobalu , vyndáme . zase zakryjeme alobalem a necháme vychladnoput,po vychladnutí zalijeme přepuštěným sádlem - přelít sádlem doporučuji,protože sádlovelmi dobře konzervuje a uchová paštiku déle čerstvou - a dáme do ledničky zatuhnout do druhého dne

podáváme s pečivem,já si ještě mažu na paštiku brusinky

...

..

já měla méně slaniny,ale je lepší,když je slanina na všech stranách nádoby

snažíme se paštiku rovnoměrně uhladit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 25. 8. 2014, 20:21
(Y) (Y) (Y)
mktka 25. 8. 2014, 20:18
Je skvělá!!! Děkuji za recept! (Y) (Y) (Y)
bambus 26. 11. 2013, 10:33
Táááák,jsem v pátek udělala tuto vaši paštiku.Náš tatka slavil v neděli narozeniny,tak jsem mu naložila maso a dala půlku paštiky,koupila v pivotéce speciální piva ,-)Dneska mi volal,že maso je dobrý,pivo ještě žádný neochutnal,ale paštiku,že už sežral (H)že je výborná (Y)Moc děkuji za recept a zase někdy udělám (hello)
melony 4. 9. 2012, 20:24
Vypadá to skvěle, jen proč se paštika ještě zapéká, když už ty játra vlastně vařená jsou? :^)
wWendy (upraveno) 5. 9. 2012, 0:26
@melony Gabčo tak se to s paštikou prostě dělá,kdyby se to nezapeklo,tak to není paštika .. nemělo by to tu správnou konzistenci :)
melony 18. 9. 2012, 14:23
@wWendy Aha... o víkendu paštiku vyzkouším....díky za inspiraci a recept (F)
Hyzule 4. 9. 2012, 19:56
(Y) (Y) (Y)
Vanny1 4. 9. 2012, 18:43
co by se stalo kdybych to nakonec nepolila tím sádlem??? a jak dlouoh vydrží v lednici???
wWendy (upraveno) 5. 9. 2012, 0:29
@Vanny1 Jituš pokud byste nepolila,tak se zase tolik nestane,ale je lepší to polít,protože právě tím sádlem to lépe konzervuje a vydrží déle čerstvé ... pokud chcete dělat jen třeba z 0,5 kg jater na ochutnání,tak polévat nemusíte,ale chce to co nejdříve sníst :)
Vera N 4. 9. 2012, 15:09
(Y) (Y) (Y) (Y)
wWendy 4. 9. 2012, 18:34
@Vera N vyzkoušejte určitě nebudete litovat ,-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie