(recept
si oblíbilo 58 návštěvníků)
JEMNÁ KUŘECÍ PAŠTIKA - na domácí není

Potřebné ingredience
1kg kuřecích jater , 1bílá a 1červená cibule , 6-8 stroužků česneku , 150-200g slaniny na plátky , 50g sádla + 100g sádla na polití , 5lžic bílého vína , 80-100g loupaných mandlí , sůl,pepř,4bobkové listy,provensálské koření,čerstvý tymián,trochu smetany na zjemnění
Postup přípravy
NAPROSTO JEDNODUCHÉ,NENÍ SE ČEHO BÁT ... zvládnete levou zadní a dopma budete za hvězdu
na 50g sádla si osmahneme do sklovata obě cibule,které nakrájíme na hrubo , přidáme kuřecí játra , bobkové listy a necháme osmahnout , aby se játra zatáhla ,dejte provensálké koření a čerstvý tymián- potom přidáme 5lžic bílého vína,víno necháme odpařit a stáhneme z ohně , dělala sem na pánci , poté co stáhnete z ohně přendejte do nádoby ve které se se vám játra budou dobře mixovat , přidejte k játrům prolisované stroužky česneku , opepřete a rozmixujte do jemna a přidejte trochu smetany na zjemnění a osolte , nemusíte se bát ochutnat,protože játra sou už hotová , ale pozor,aby ste si vše nesnědli :D
nakonec vmíchám mandličky
připravíme si nádobu ve které bude¨me paštiku péct , používám formu na biskupský chlebíček , který vyložíme plátky slaniny a na to dáme směs játrové paštiky , nádobu dáme do pekáče,který do půlky zalijeme horkou voodu,směs s paštikou zaděláme alobalem a dáme péct na 170stupňů na 60minut a potom odklopíme a 10-15minut dopékáme bez alobalu , vyndáme . zase zakryjeme alobalem a necháme vychladnoput,po vychladnutí zalijeme přepuštěným sádlem - přelít sádlem doporučuji,protože sádlovelmi dobře konzervuje a uchová paštiku déle čerstvou - a dáme do ledničky zatuhnout do druhého dne
podáváme s pečivem,já si ještě mažu na paštiku brusinky
na 50g sádla si osmahneme do sklovata obě cibule,které nakrájíme na hrubo , přidáme kuřecí játra , bobkové listy a necháme osmahnout , aby se játra zatáhla ,dejte provensálké koření a čerstvý tymián- potom přidáme 5lžic bílého vína,víno necháme odpařit a stáhneme z ohně , dělala sem na pánci , poté co stáhnete z ohně přendejte do nádoby ve které se se vám játra budou dobře mixovat , přidejte k játrům prolisované stroužky česneku , opepřete a rozmixujte do jemna a přidejte trochu smetany na zjemnění a osolte , nemusíte se bát ochutnat,protože játra sou už hotová , ale pozor,aby ste si vše nesnědli :D
nakonec vmíchám mandličky
připravíme si nádobu ve které bude¨me paštiku péct , používám formu na biskupský chlebíček , který vyložíme plátky slaniny a na to dáme směs játrové paštiky , nádobu dáme do pekáče,který do půlky zalijeme horkou voodu,směs s paštikou zaděláme alobalem a dáme péct na 170stupňů na 60minut a potom odklopíme a 10-15minut dopékáme bez alobalu , vyndáme . zase zakryjeme alobalem a necháme vychladnoput,po vychladnutí zalijeme přepuštěným sádlem - přelít sádlem doporučuji,protože sádlovelmi dobře konzervuje a uchová paštiku déle čerstvou - a dáme do ledničky zatuhnout do druhého dne
podáváme s pečivem,já si ještě mažu na paštiku brusinky

...

..

já měla méně slaniny,ale je lepší,když je slanina na všech stranách nádoby

snažíme se paštiku rovnoměrně uhladit
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
P.A.V.L.A
(upraveno)
25. 8. 2014, 20:21



nahlásit

mktka
(upraveno)
25. 8. 2014, 20:18
Je skvělá!!! Děkuji za recept!



nahlásit

bambus
(upraveno)
26. 11. 2013, 10:33
Táááák,jsem v pátek udělala tuto vaši paštiku.Náš tatka slavil v neděli narozeniny,tak jsem mu naložila maso a dala půlku paštiky,koupila v pivotéce speciální piva
Dneska mi volal,že maso je dobrý,pivo ještě žádný neochutnal,ale paštiku,že už sežral
že je výborná
Moc děkuji za recept a zase někdy udělám




nahlásit

melony
(upraveno)
4. 9. 2012, 20:24
Vypadá to skvěle, jen proč se paštika ještě zapéká, když už ty játra vlastně vařená jsou?

nahlásit
wWendy
(upraveno)
5. 9. 2012, 0:26
@melony
Gabčo tak se to s paštikou prostě dělá,kdyby se to nezapeklo,tak to není paštika .. nemělo by to tu správnou konzistenci

nahlásit

melony
(upraveno)
18. 9. 2012, 14:23
@wWendy
Aha... o víkendu paštiku vyzkouším....díky za inspiraci a recept

nahlásit

Hyzule
(upraveno)
4. 9. 2012, 19:56



nahlásit

Vanny1
(upraveno)
4. 9. 2012, 18:43
co by se stalo kdybych to nakonec nepolila tím sádlem??? a jak dlouoh vydrží v lednici???
nahlásit
wWendy
(upraveno)
5. 9. 2012, 0:29
@Vanny1
Jituš pokud byste nepolila,tak se zase tolik nestane,ale je lepší to polít,protože právě tím sádlem to lépe konzervuje a vydrží déle čerstvé ... pokud chcete dělat jen třeba z 0,5 kg jater na ochutnání,tak polévat nemusíte,ale chce to co nejdříve sníst

nahlásit
Vera N
(upraveno)
4. 9. 2012, 15:09




nahlásit
wWendy
(upraveno)
4. 9. 2012, 18:34
@Vera N
vyzkoušejte určitě nebudete litovat


nahlásit