(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Výborná fazolová polévka s vůní Mexika
Potřebné ingredience
Cibule, brambory, konzervované fazolky v nálevu (červené nebo bílé), hladká mouka, drcená rajčata, mražená kukuřice, klobása, majoránka, česnek, sůl.
Postup přípravy
Na másle zlehka osmahneme cibulku a zasypeme trochou hl. mouky, aby vznikla cibulová jíška. Zalijeme vodou nebo vývarem. Vhodíme brambory a zcezené fazolky, osolíme a vaříme. Když jsou brambory i fazole téměř měkké, přidáme celou plechovku drcených rajčat a trochu mražené kukuřice. Ještě chvíli povaříme a dochutíme majoránkou a česnekem. Kdo má rád, může si polévku „vylepšit“ ostřejší klobáskou, kterou doporučuji trochu osmahnout.
Základ receptu jsem kdysi našla na recepty.cz a upravila si ho tak, aby polévka chutnala dětem.
Základ receptu jsem kdysi našla na recepty.cz a upravila si ho tak, aby polévka chutnala dětem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kvítečko
(upraveno)
26. 4. 2013, 16:01
fazol.polív. můžeme