(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bramborová omáčka
Potřebné ingredience
1kg brambor, 100 ml sl. smetany, 1 cibule, kousek másla, hl. mouka na zahuštění, sůl, pepř, bobkový list,
Postup přípravy
1kg brambor oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v troše slané vody téměř do měkka.
Na kousku másla zpěníme cibuli, osmahneme a přidáme do uvařených brambor. Přidáme pepř, bobkový list, zahustíme hl. moukou.
Smetanu přidáme až před podáváním.
V naší rodině je to oblíbený levný recept, který máme od babičky. K této omáčce si smažíme kabanos (slovenský salám) nakrájený na přiměřené kousky, rozpůlený nebo nakrájený na kostičky.
Na kousku másla zpěníme cibuli, osmahneme a přidáme do uvařených brambor. Přidáme pepř, bobkový list, zahustíme hl. moukou.
Smetanu přidáme až před podáváním.
V naší rodině je to oblíbený levný recept, který máme od babičky. K této omáčce si smažíme kabanos (slovenský salám) nakrájený na přiměřené kousky, rozpůlený nebo nakrájený na kostičky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

avynka
(upraveno)
9. 10. 2012, 9:15
Dělám podobnou: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=30240&user=8231 Recept mám po babičce a u nás doma velmi, velmi oblíbená
. Jíme jen tak, chlapi s chlebem
....




nahlásit

ilonka72
(upraveno)
17. 9. 2012, 14:22
Taky ji dělám a mám ji moc ráda,dělám to pouze s nových brambor,k tomu vejce na tvrdo a čerstvý chleba
Je to opravdu levné a chutné,brambory, vejce a cibuli mám domácí a smetanu za 12kč si může dovolit každý


nahlásit

evicela
(upraveno)
17. 9. 2012, 12:58

nahlásit
milapan
(upraveno)
22. 9. 2012, 21:12
@evicela
K tomu už kromě kabanosu nic. Nám a všem, kteří to ochutnali, to tak chutná. Ale záleží na každém, jak si to upraví
nahlásit

novabar
(upraveno)
17. 9. 2012, 13:24
@evicela
bramborovou omáčku vařím sice trochu jinak, ale je to rychlé,dobré i levné jídlo. My jíme s vajíčkem

nahlásit
klarulajda
(upraveno)
17. 9. 2012, 12:32
Tento recept znám velmi dobře, babička ho dělávala velmi často. A byl levný
smetanu jsme měli domácí a jedli jsme ji buď samotnou a nebo z králičím masem,taky domácím
Pokud mám omáčku řidší, sypu mouku na zahušťování přímo do ní a hlavně pořádně kvedlám ať se mi nedělají hrudky a pro ty méně zručné doporučuji rozmíchat mouku v trošce vody.



nahlásit

plamenek
(upraveno)
15. 9. 2012, 21:10
Nějak nechápu ,jak zahušťujete moukou,když neděláte cibul.jíšku.A co je na tom levého,když tam přijde smetana a smažíte kabanus.Moje babička vařila opravdu levně,měla zahradu a králíky a v potoce pstruhy.Kozu a slepice,vařila nám každé ráno kaše mléčné,rýžovou,vločkovou,kukuřičnou,jáhlovou a krupicovou.Taky měl děda včely,takže se sladilo medem,cukr byl drahý.Ale jeden opravdu velmi levný recept mám,Jmenuje se Čír.Do studené vody se zamíchá hladká mouka a uvaří se.Osolí,naleje do talíře a zaleje studeným mlékem a přidá kousek másla.Jedlo se celý týden bez masa,přestože vše pěstovali a chovali.K obědu byly husté zeleninové polévky,k večeři chléb s kozím tvarohem nebo vajíčka.Brambory na loupačku s mlékem atd.
nahlásit

331975
(upraveno)
15. 9. 2012, 19:31





nahlásit