Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Bramborák

0.0
Bramborák

Potřebné ingredience

.. Ingredience brambory 750 g česnek 6 stroužků hladká mouka 80 g kmín drcený 1/2 lžičky majoránka sušená 1 lžíce mléko 200 ml sádlo 1 kus sůl 1 špetka vejce 1 kus

Postup přípravy

Postup přípravy

1. Brambory umyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Veškerou vodu, která se po strouhání objeví, slijte a navíc ji ještě z brambor co nejvíc vymačkejte. Dále brambory zalijte mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla. Vše dobře promíchejte.
2. Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní lžíci sádla. Jakmile se sádlo rozpustí, naberte 1 menší naběračku těsta, vyklopte ji doprostřed pánve a vypouklou strany naběračky nebo lžící rozetřete těsto na 1/2 cm vysokou placku. Smažte při střední teplotě, bramborák se musí dobře propéct. Po zezlátnutí spodní strany, opatrně obraťte a stejným způsobem osmažte i po druhé straně.
Poznámka

Každý si může vylepšit recept dle své chuti i dalšími surovinami, např. přidáním nějaké uzeniny nakrájené na malé kousky a přimícháním do těsta. Bramborák může být podáván také jako příloha k různým masovým směsím.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

feixovky 24. 5. 2010, 10:30
Inspirace dobrá, ale mě chybí recept. (H)
Janík@Lucík 2. 6. 2010, 14:28
@feixovky Ingredience brambory 750 g česnek 6 stroužků hladká mouka 80 g kmín drcený 1/2 lžičky majoránka sušená 1 lžíce mléko 200 ml sádlo 1 kus sůl 1 špetka vejce 1 kus Postup přípravy 1. Brambory umyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Veškerou vodu, která se po strouhání objeví, slijte a navíc ji ještě z brambor co nejvíc vymačkejte. Dále brambory zalijte mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla. Vše dobře promíchejte. 2. Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní lžíci sádla. Jakmile se sádlo rozpustí, naberte 1 menší naběračku těsta, vyklopte ji doprostřed pánve a vypouklou strany naběračky nebo lžící rozetřete těsto na 1/2 cm vysokou placku. Smažte při střední teplotě, bramborák se musí dobře propéct. Po zezlátnutí spodní strany, opatrně obraťte a stejným způsobem osmažte i po druhé straně. Poznámka Každý si může vylepšit recept dle své chuti i dalšími surovinami, např. přidáním nějaké uzeniny nakrájené na malé kousky a přimícháním do těsta. Bramborák může být podáván také jako příloha k různým masovým směsím.
sislová 25. 3. 2010, 20:55
(Y) (Y) (Y) (Y) (D)
calexaci 25. 3. 2010, 20:36
(zajic) (zajic) (zajic) Taky bych si hned dala (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie