Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborák

Bramborák

Potřebné ingredience

.. Ingredience brambory 750 g česnek 6 stroužků hladká mouka 80 g kmín drcený 1/2 lžičky majoránka sušená 1 lžíce mléko 200 ml sádlo 1 kus sůl 1 špetka vejce 1 kus

Postup přípravy

Postup přípravy

1. Brambory umyjte, oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Veškerou vodu, která se po strouhání objeví, slijte a navíc ji ještě z brambor co…

Zobrazit více...
DORTY
Jogurtový dortík :-)

Jogurtový dortík :-)

Potřebné ingredience

..

Postup přípravy

..

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Mrkvičkový  salátek ..

Mrkvičkový salátek ..

Potřebné ingredience

4-5 mrkví , 2 citrony, cukr, vodu...

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme na jemném struhadle přidáme vymačkanou štávičku z citronů a 6 lžic cukru, podlijeme vodou a dobře promícháme...

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Soukeňák a brambory

Soukeňák a brambory

Potřebné ingredience

500 gramů vepřové mleté maso, sýr cihla cca 20 dkg , mléko, sůl, pepř, 3 vajíčka, hl. mouka, strouhanka, olej.

Postup přípravy

Do masa nastrouhat sýr, cca 4-5 lžíc mléka, sůl, pepř. Vše dobře promíchat. ( nejlépe rukama) :-) a vytvořit řízky.. Potom je obalíme v hl. mouce , vajíčku, a strouhance.. a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Smažený květák s bramborem

Smažený květák s bramborem

Potřebné ingredience

Květák, strouhanku, vajíčka, hladkou mouku, olej. Brambory, máslo. sůl.

Postup přípravy

Růžičky květáku povaříme ve slané vodě, cca 20 min. potom necháme květák vychladnout. Potom květák obalíme v hl. mouce, vajíčku, strouhance. (nebo v těstíčku) a pozvolna usmažíme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Květáková polévka

Květáková polévka

Potřebné ingredience

Květák, mrkev, celer, petržel, sůl, pepř, 1 kostku masoxu, 1 menší cibulku, 1 vajíčko, světlou jíšku.

Postup přípravy

Nakrájíme cibulku nadrobno, přidáme mrkev, celer, petržel, masox, osolíme opepříme, vše zalijeme vodou a vaříme.. Až je vše měkké zahustíme polévku světlou jíškou a nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzená polévka

Uzená polévka

Potřebné ingredience

uzená žebírka, 3 brambory, 1 menší cibulku, mrkev, celer, petržel, 1 kostku masoxu, sůl, pepř, 1 vajíčko, rýže.

Postup přípravy

Uvařit žebírka, vývar z žebírek přelít do hrnce, přidáme: brambory nakrájené na kostičky, zeleninu, cibulku, masox, sůl, pepř, zvlášt si uvaříme rýži..Vše povaříme nakonec přidáme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí omajda na žampionech...

Kuřecí omajda na žampionech...

Potřebné ingredience

2 kuřecí řízky, 2 žampiony, 1 cibulku, 1 stroužek česneku, vegetu, smetanu, sůl, pepř, vodu.

Postup přípravy

Cibulku spěníme, přidáme kuřecí maso na kostičky pokrájené, potom žampiony, vegetu, sůl, pepř, podlijeme vodou a dusíme na mírném ohni..potom ještě přidáme nalisovaný stroužek…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pochoutka moji dcerky Lucky..její vlastní nápad a výroba.. :-)

Pochoutka moji dcerky Lucky..její vlastní nápad a…

Potřebné ingredience

Potřebujeme: prázný obal od adventního kalendáře, 1 vanilkovočokoládoví puding.

Postup přípravy

Do obalu od adventního kalendáře dáme po lžičkách puding a potom to dáme na dvě hodinky do mrazáku.. Dobrou chut!!! :-)

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Bramborovomasový gulášek podle mě.. :-))

Bramborovomasový gulášek podle mě.. :-))

Potřebné ingredience

1 větší cibule, stroužek česneku, 1 kuřecí prsní řízek, 20 dkg gothajský salám, 8 brambor, hladká mouka, 1 kostka masoxu, koření: sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, červená sladká paprika, voda.

Postup přípravy

Cibulku si nadrobno nakrájíme, kuřecí řízek nakrájíme na malé kostičky, salám též na malé kostičky a brambory také na kostičky. Do připraveného hrnce s olejem, dáme nadrobno…

Zobrazit více...

Kategorie