Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Špenátové těstoviny

0.0
Špenátové těstoviny

Potřebné ingredience

- anglická slanina, kuřecí maso, škrob, bazalka, sůl, pepř, smetany, špenát, troška másla, česnek, těstoviny, strouhaný sýr.

Postup přípravy

Anglickou slaninku nasucho vypečeme na pánvi, když je pěkně vypečená přidáme kousek másla, na to dáme maso, které jsme si pokrájeli na kousíčky, osolili a lehce obalili ve škrobu. Opečeme masíko, opepříme, znovu osolíme, posypeme bazalkou, dáme špenát a smetany. Všechno necháme probublat, ochutnáme, chce to celkem dost soli - špenát a smetana jsou dost nevýrazné a omáčka musí být víc slaná, aby pak pořádně ochutila těstoviny. Mám vyzkoušeno, že je to moc dobré i s gnochci, tak třeba aby byla změna :-) Podávám podle nálady - buď smíchám hotovou omáčku s uvařenými těstovinami, ty se smetanou krásně obalí a nebo nechám těstoviny a každý si nandá podle libosti omáčku :-)

Já jsem vařila z množství cca - 2 balíčky kuřecího masa (1 stehenní a 1 prsní řízky), 200g anglické slaniny, asi 2 lžíce škrobu, 2 smetany na vaření Rama, špenát kupuju v Albertu - takové ty válečky a těch jsem dala 11, koření všeho dle chuti, jak kdo má rád. My moc nemusíme česnek, ale do receptu patří, tak dám asi kávovou lžičku sušeného česneku :-) a sypeme sýrem!!!

Tak dobrou chuť!!!

- ingredience

- slanina se opéká s masíkem

- opečená slanina s masíkem a mraž. špenátem

- hotovka

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KÁJA 77 8. 3. 2008, 18:27
Tak mamulinky vařilky - dneska jsem dělala s gnocchi a do smetany dala malinké žampionky ze skleničky, rozpustila 1/2 vaničky nivy a trochu kari a super lahůdečky, gnocchi krásně klouzaly do krčku ;-) ;-) ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie