Trocha kalorií :-)) JABLKOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 15dkg polohrubé mouky, 4dkg moučkového cukru, 8dkg tuku, 1 žloutek, 1lžíce bílého vína nebo mléka, prášek do pečiva-na špičku nože
NÁPLŇ: 40dkg jablek, vanikový cukr
SNÍH: 3 bílky, 6 dkg cukru krupice, 1 lžíce džemu-u nás nejvíce chutná rybízový /není pak tak sladký/
dále: 1 žloutek na potření těsta, vanilkový cukr na posypání
Postup přípravy
Z těsta vyválíme kulatou placku a vložíme do suché dortové formy. Ze zbylého těsta uděláme váleček a položíme na obvod placky. Potřeme žloutkem, na několika místech těsto propícháme vidličkou a upečeme do růžova.
Na skoro upečený koláč rozložíme podušená jablka s vanilkovým cukrem.
Navrch rozetřeme ovocný sníh a posypeme vanilkovým cukrem, mírně dopečeme - sníh bude dozlatova.
Hotový koláč necháme vychladit v lednici.
U nás patří mezi nejoblíbenější a nejrychleji snědené dobrotky :-))
DOBROU CHUŤ :-))

vypracujeme těsto a necháme ztuhnout

jablka rozkrájíme na malé kousky, smícháme s vanilkovým cukrem a dusíme do měkka

rozdušená jablka necháme vychladnout

vyválenou placku vložíme do dortové formy a potřeme žloutkem

Na skoro upečený koláč dáme podušená jablka a navrch ovocný sníh, dáme trochu dopéct

Upečený koláč dáme po vystydnutí vychladit do lednice

Vychlazený koláč na posezení sníme :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé