Tyrolský jablkový koláč
Potřebné ingredience
Oblíbený koláč, říkáme mu "otevřený závin" - chutná podobně, ale přeci jen trochu jinak!!!
1 balení listového těsta, cca 1 kg kyselejších jablek, citronová šťáva, , cca 40 g rozinek - nejlépe sultánek - moc se v tomto případě neřídím gramáží, máme rádi rozinky, takže přisypávám více,150 g cukru, cca 40 g nasekaných mandlí - jestli máte rádi více, tak přisypte :), mletou skořici tak na špičku nože, 2 vejce, 125 ml mléka a na finále skořici a cukr k posypání.
Postup přípravy
listové těsto rozmrazíme a na pomoučeném vále (podložce) vyválíme do velikosti plechu. Plech vyložíme pečícím papírem a položíme na něj těsto.. troubu si předehřejeme na 220 stupínků..
jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jader, rozčtvrtíme a nakrájíme na měsíčky..
dáme do mísy, pokapeme trochou citronové šťávy. Sultánky nasekáme ( v případě obyč. rozinek neděláme nic:)) Smícháme jablka, 100 g cukru, sultánky (rozinky), mandle a mletou skořici..
Vše rovnoměrně rozložíme na těsto.
Rozmícháme vejce s mlékem a zbylým cukrem a naneseme na jablka.
Vše pečeme asi 40 minut v troubě na střední liště. Před podáváním posypeme cukrem a skořicí.. Dílo dokonáno!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé