(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Kynuté tĕsto universální

Potřebné ingredience
2 žloutky, 5 dkg moučkového cukru (dávám krystal :-) ), 1,5 dl oleje, 0,5 kg polohrubé mouky, 250 ml mléka,1 kostka droždí, špetka soli
Postup přípravy
Vím, že receptů na kynutá tĕsta je tu spousta, tenhle si dávám spíš pro svou vlastní potřebu, pokud je tu stejný, nebo podobný, pak se omlouvám, ale je to recept od mé mámy a používá se u nás snad co jsem na svĕtĕ, takže fakt dlouho. ,-)
Zpracovávala jsem cca 15 let klasicky, kvásek atd, pak jsem pokročila s domácí pekárnou a paráda, letos jsem zakoupila Bosh Mum a vše zpracuju normálnĕ, bez kvásku a super! Nejlepší je po vykynutí tĕsto přemíchat, nechat znovu kynout a pak dĕlat buchty, koláče či co zrovna jest libo.
Když chci tĕsto na táč, dávám míň mouky, od oka, může to být cca jen 350 g.
Zpracovávala jsem cca 15 let klasicky, kvásek atd, pak jsem pokročila s domácí pekárnou a paráda, letos jsem zakoupila Bosh Mum a vše zpracuju normálnĕ, bez kvásku a super! Nejlepší je po vykynutí tĕsto přemíchat, nechat znovu kynout a pak dĕlat buchty, koláče či co zrovna jest libo.
Když chci tĕsto na táč, dávám míň mouky, od oka, může to být cca jen 350 g.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé