Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Maďarská kuchyně - Grenadýrský pochod aneb fleky s bramborama

0.0
Maďarská kuchyně - Grenadýrský pochod aneb fleky s bramborama

Potřebné ingredience

brambory, těstoviny, cibule, paprika (opravdu se vyplatí koupit si sypanou papriku té lepší kvality), olej (nejlépe slunečnicový, ale může být i olivový), sůl

Postup přípravy

Velmi jednoduché a rychlé jídlo, které sice vypadá zvláštně, ale je velmi chutné. Jedná se o maďarský recept. Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do měkka. V jiném hrnci ve slané vodě se lžící oleje uvaříme dle návodu jakékoli těstoviny. Než se vše uvaří, orestujeme na oleji nadrobno posekanou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, vmícháme do ní lžíci kvalitní sypké papriky, zamícháme a hned odstavíme z plotny, aby paprika nezhořkla. Uvařené brambory šťouchadlem rozmačkáme nahrubo (aby tam zůstaly kousky), přimícháme orestovanou cibuli s paprikou, promícháme a přidáme těstoviny a opět promícháme. Jídlo je hotové. Vhodné je jíst ho s kyselou okurkou, čalamádou, červenou řepou nebo s kompotem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Soptík 17. 1. 2013, 15:04
(Y) :-) Je to fakt dobrota. Zkuste to také se špagetami a jak jedna mamina píše, z uvařených, orestovaných brambor. Chutná to zase jinak a dobře. Ono zapečené i těstoviny (vrtule, mašličky, fleky) chutnají jinak než když použijete špagety. Dobrou chuť (pl) P
ZuzaM 27. 11. 2012, 17:44
Musím se paní Zdenky zastat, tohle je opravdu klasický starý recept, žádná spatlanina ala MMB. Tady to doma děláme, je to dobré, jen nemačkám brambory a místo fleků dávám vrtule a občas přihodím opečené uzené na kostky nebo klobásu. Opravdu dobré, levné jídlo, doporučuji. (Vaří se to i v jídelně v ČSOB :-)))
Lenyna 7. 2. 2013, 15:50
@ZuzaM Opravdová lahůdka,vařila moje kamarádka(bohužel už není mezi námi :´( :´( :´( ) Byla slovensko-maďarské národnosti. (L) (L) (L)Jednoduché a na chuť výrazné jídlo.Bohužel v dnešní překořeněné době chápu,že spousta lidí má chuť tak zkaženou,že nedokáže ocenit. (F) (F) (F)
Cindy*2 29. 11. 2012, 22:01
@ZuzaM koukám kolegyně :-)
dandelion27 4. 12. 2012, 12:16
@Cindy*2 když mě tohle naservírovala tchýně na oběd... koukala sem jak z jara. Ale to jídlo sem si zamilovala [A] (H) (H) (H) (H) ,-) ,-) ,-)
P.A.V.L.A 27. 11. 2012, 16:57
(Y)
Cidos86 21. 11. 2012, 13:05
Díky, že jste ho vložila. Už kdysi jsem ho chtěla vyzkoušet, ale zapomněla jsem na něj! Ráda ho vyzkouším. Tradiční recepty, ať jsou z jakékoliv země, mají obvykle něco do sebe (F)
MB1710 21. 11. 2012, 12:10
recept mám od kamarádky (maďarky) několik let a je výborné |:o) (clamp)
everysmile 20. 11. 2012, 13:06
(pl) moc dobré (clamp)
Michaela.Z 19. 11. 2012, 18:11
moje mamka do toho přidává uzené na kostičky, ale říká tomu slovenské brambory - tento recept má od tety ze Slovenska, která byla napůl Maďarka (Y) a mně to tedy moc chutná (Y)
Jaňulka87 19. 11. 2012, 17:29
Zdeni, taky dělávám a je to dobrota (Y) (Y) (Y) Jídlo znám od babičky a ta je původem z Maďarska :-) Jinak, já tam taky ještě přidávám tu opečenou anglickou slaninu na kostičky a moooc nám to chutná (zajic)
vseta 19. 11. 2012, 17:15
úžasná rychlovka, doma toto jídlo máme moc rádi (Y) akorát brambory vařím ve slupce a na cibulce oprančím šunkový kabanos nebo klobásu (Y)
Zrušený účet 19. 11. 2012, 16:36
,-)to je nářez,co způsobí žvanec.nejsem ani maďarka,ani slovenka,jsem češka jako poleno a tohle vařím taky-rychlý,jednoduchý-dobrý,nevidím na tom nic humusoidního...
radobelina 19. 11. 2012, 16:13
Tak jsem to tu pročetla a musím se smát. Já třeba takovýhle recepty vyloženě miluju a doma je máme všichni rádi, takže někdy ráda zkusím. (Y) A jen tak mimochodem pro ty, co tak kritizujou... co takhle "Tchýnino výtečné kuřecí", které plave v hromadě tuku z tatarky? (H) To si popravdě radši udělám tenhle recept, protože tamto je dle mě největší humus, kterej jsem kdy jedla. ,-)
enkka 19. 11. 2012, 16:02
(Y)fandím takovým to jednoduchým receptům.už bylo dost zalévání kečupů a strouhání eidamů (Y)
jome 19. 11. 2012, 15:48
toto jídlo miluje vnuk a to je mu dvact let jak je u nás na víkend nebo prázniny nesmí chybět.Mimochodem Květa Fialová ho vaří také. (Y) (Y)
100ml 19. 11. 2012, 14:41
Tento recept uz delam leta a opravdu nam moc chutna ,ja to jeste poleju maslem a mnmka a to mam3 chlapy a jeto hned pryc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Natalýsek 19. 11. 2012, 13:58
tak jsem dnes chtěla oběd bez masa a narazila na ten Váš receptík. Kombinace brambor s těstovinami by mě nenapadlo uvařit i když ráda experimentují a tak jsem ho hnedka vyzkoušela. Osobně musím říct, že mi tohle jídlo moooc chutná a v kombinací s červenou řepou mňam. ,o))))
Strepitula 19. 11. 2012, 14:47
@Natalýsek Když mi před lety kamarádky vyprávěly o receptu na "pochod", tak jsem také jen nevěřícně koukala- brambory s nudlema............... Ovšem do té doby, než jsem ochutnala. Před dvěma lety mi bylo řečeno v práci "dneska je k obědu zapečená rýže s kysaným zelím" Jsem si říkala, kdo může takovou zhovadilost vymyslet a dnes bych se po kološvárském zelí utloukla. (clamp)
Cindy*2 19. 11. 2012, 14:16
@Natalýsek Jsem ráda, že jsem některým z vás receptem dodala chuť na trochu něco jiného, než je běžné. Akdyž vám to chutnalo, tak mě to jen těší. Dodaly jste mi chuť a i sílu nebát se jít s kůží na trh ,-) Děkuji vám a dnes přidám normandské jídlo ratatouille, jak jsem se ho naučila vařit ve Francii. :-)
Mikrah 21. 11. 2012, 11:32
@Cindy*2 (hello) Včera bylo Vaše jídlo k obědu, určitě zařadím do jídelníčku častěji, je to rychlé, jednoduché jídlo.. A hlavně levné (pst) ,-).. Moc díky
Strepitula 19. 11. 2012, 14:49
@Cindy*2 Už na recept čekám, milá paní. Ono to není jen denně o "bifťouru" na talíři. Jen tak dál (clamp)
Cindy*2 19. 11. 2012, 14:55
@Strepitula Už je recept tam.
Něm. 19. 11. 2012, 13:35
Tak tohle jsem také ochutnávala,ale naše babička 93let tomu říká házedlopřesbidlo (pl) (pl).Je to chutné,ale u nás doma by to neprošlo,jelikož tam není maso.Ale vyzkoušejte (Y) (Y) (Y)
KáKá 21. 11. 2012, 12:04
@Něm. my teda nevaříme,neznám ,-)ale je takový problém do toho opražit anglickou *-)
sieta 19. 11. 2012, 13:51
@Něm. Jíte každý den maso? :^)
marbarter 19. 11. 2012, 13:05
za týmto jedlom sa ide môj (cinky) zblázniť, pridávam ešte slaninku popraženú a tie komentáre niektoré *-) *-) úbohé |-)
marcipanek 19. 11. 2012, 12:54
Dobrý den, tak já mám v plánu tohle jídlo vyzkoušet, ať si tady některé maminky říkají co chtějí, v jednoduchosti je krása a člověk kolikrát dřív komentuje než ochutná +o( uvařím, vyzkouším a ráda se přidám se svým názorem, ale už teď si myslím, že to bude mňamka (F) Marcela
koblizecek 19. 11. 2012, 12:33
Zdenko za sebe a i urcite za ostani prosim o tve dalsi recepty.Vykasli se na rejpalky nikdy se nezavdecis vsem.Rada bych ziskala nejake recepty slovensko-madarske kuchyne a i spoustu nas dalsich. (jidlo) dekuji
melony 19. 11. 2012, 12:19
Dnes jsem recept objevila a po přečtení komentářů mě přepadla zvědavost a jídlo jsem uvařila. |:o) Je to ohromná dobrota a potvrdilo se to, že pokud chce člověk vařit levně, musí šáhnout po starých receptech našich babiček. . . . Mockrát děkuji za recept, je to fakt výborné (L)
sieta 19. 11. 2012, 12:27
@melony Já to taky chtěla zkusit, ale jak na potvoru nemám cibuli, ale v nejbližší době určitě vyzkouším (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie