(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Klášterní rohlíčky

Potřebné ingredience
50 tmavé čokolády, 140 g hladké prosáté mouky, 100 g másla, 1 žloutek, 100 g ml. vlašských ořechů 30 g cukr moučka čokoláda a lískové oříšky na ozdobu
Postup přípravy
Vychlazenou čokoládu nastrouháme a dáme do lednice. Smícháme mouku, máslo, žloutek, ořechy, ořechy a dáme vychladit, poté zpracujeme do těsta nastrouhanou čokoládu a nechaáme vychladit (aby se čokoláda nerozpustila), poté tvarujeme malé rohlíčky a pečeme 10-12 min na 160 st. C. Vršek namočíme v čokoládě a obalíme v nastrouhaných lískových oříškách.
Pokud se nám čokoláda v těstě rozpustí, nevadí, budou stejně dobré, pouze jednobarevné (mě se to skoro letos povedlo :-)).
Pokud se nám čokoláda v těstě rozpustí, nevadí, budou stejně dobré, pouze jednobarevné (mě se to skoro letos povedlo :-)).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
27. 11. 2014, 18:39



nahlásit
VeronikaB
(upraveno)
9. 12. 2014, 14:51
@lidare
Tak chutnají?

nahlásit

Pami
(upraveno)
27. 11. 2014, 17:56

nahlásit
kracena
(upraveno)
31. 12. 2012, 12:58
Taky tvaruju ručně.Není to tak hrozné na práci.Teda spíš podle toho,kolik je těsta a jak velké (nebo spíš malé) se budou dělat. No a s tou žravostí-já je tenhle rok skoro sežrala sama (ještě nějaké ale zbyly) hihi
nahlásit
kracena
(upraveno)
9. 12. 2012, 22:01
Každý rok tyhle rohlíčky dělám (už asi 4 roky) a ještě se neomrzely.Jsou fakt "žravé" ))

nahlásit
VeronikaB
(upraveno)
10. 12. 2012, 9:27
@kracena
Přesně tak, člověk začne jedním a najednou jsou fuč

nahlásit
Monika
(upraveno)
9. 12. 2012, 19:44
Ty rohlíčky tvarujete jen tak ručně nebo těsto plníte do formiček?
nahlásit
VeronikaB
(upraveno)
10. 12. 2012, 9:26
@Monika
Já tvaruji rohlíčky ručně. Jde to pěkně od ruky

nahlásit