Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Rebarborovo - jablkový koláč

Rebarborovo - jablkový koláč

Potřebné ingredience

těsto - 100 g másla rozpuštěného, 4 vejce, 260 g cukr krupice, 450 g pol. mouka, špetka soli, 1 vanl. cukr, 1 pdp, 1/4 l mléka\r\nnáplň - 1/2 kg rebarbory, 1/2 kg jablek, 1 van. puding\r\ndrobenka - 150 g pol. mouka, 150 g cukr moučka, 2 ČL skořice, cca 120 g másla

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vlažné máslo, mléko, polohrubou mouku s pdp a nakonec tuhý sníh z bílků a soli.\r\nRebarboru a jablka oloupeme, z jablek odstraníme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový koláč s želé

Tvarohový koláč s želé

Potřebné ingredience

1 1/2 hrnku polohrubé mouky, 1 hrnek cukr moučka, 1 hrnek oleje, 1 hrnek vody, 3 vejce, 1 PDP, 3 PL kakaa, 1/2 kg tvarohu, 4 PL rumu, 1 máslo, 200 g cukr krystal + 1 PL na želé, 1/2 l pomerančový džus, 1 vanilkový puding

Postup přípravy

těsto: smícháme mouku, cukr moučka, olej, vodu, vejce, PDP a kakao dohromady a upečeme\r\nnáplň: smícháme tvaroh s cukrem krystal, rumem a máslem do hladka a po vychladnutí…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Peciválky s mákem

Peciválky s mákem

Potřebné ingredience

500g uvařených brambor, 150g polohrubé mouky, 1 vejce, mléko podle potřeby, mletý mák a moučkový cukr a sůl podle chuti.

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na struhadle, přidáme vejce,
polohrubou mouku, osolíme a vypracujeme na vále tuhé těsto.
Těsto vyválíme na placku, nakrájíme 1,5…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Andělská kokosová očka - nepečené

Andělská kokosová očka - nepečené

Potřebné ingredience

4 uvařené žloutky natvrdo, 150 g cukr moučka, 50 g másla, 3 PL rumu nebo vaječného likéru, 80 g strouhaného kokosu, tmavá čokoládová poleva - já používám čokoládu a trochu másla

Postup přípravy

Žloutky najemno nastrouháme, přidáme k nim změklé máslo, cukr, kokos, rum a zpracujeme do tužší hmoty, dáme vychladit. Z hmoty poté tvarujeme kuličky a koncem vyřečky v nich…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kraple

Kraple

Potřebné ingredience

300 g hl. mouky, 300 g másla, 2 žloutky, 4 PL mléka, 1 lžíce octa, 1 lžíce rumu, moučkový cukr na obalení

Postup přípravy

Suroviny zpracujeme v těsto a necháme půl hodiny odpočinout (déle ne, ztuhlo by). Rozválíme na 6 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary. Poklademe na plech potažený pečícím…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Mozartovy koule (marcipánové) - pracné, ale vynikající

Mozartovy koule (marcipánové) - pracné, ale vynikající

Potřebné ingredience

1) 800 g marcipán (recept mám zde: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137363&user=147115) - 400g mletých mandlí, 400 g cukr moučka, 2 bílek, 1 ampulky mandlové esence, potravinářské zelené barvivo 2) čokoládové drobky: 80 g čokolády na vaření, 80 g másla + na formu, 2 vejce, 1 kypřící prášek, 50 g moučkového cukru, 50 g hladké mouky, 50 g mletých mandlí, hrubá mouka na formu 3) čokoládový krém: 100 g čokolády na vaření, 100 ml smetany na šlehání, 100 g másla, 50 ml rumu 4) čokoládová poleva

Postup přípravy

1) Připravte si marcipán a nechte ho odležet.
- Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp.…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Kokosové kuličky

Kokosové kuličky

Potřebné ingredience

150 g čokolády, 20 g másla, 2 vejce, 150 g cukr krupice, 150 g kokosu, 2 PL rumu, kokos na obalení

Postup přípravy

Čokoládu a máslo rozpustíme vo vodní lázni, vejce a cukr vyšleháme zvlášť, poté přidáme k čokoládě, přidáme, rum, kokos, promícháme, odstavíme, necháme ztuhnout, poté děláme…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Marcipán

Marcipán

Potřebné ingredience

množství je na výrobu 400 g marcipánu - 200g mletých mandlí, 200 g cukr moučka, 1 bílek, 1/2 ampulky mandlové esence

Postup přípravy

Mandle zakapeme esencí, přidáme většinu bílku a cukru a prohněteme, je možno v této chvíli přidat i barvivo (tekuté, příp. práškové naředěné trochou vody), poté přidáváme bílek a…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Oříškové košíčky

Oříškové košíčky

Potřebné ingredience

250 g prosáté hladké mouky, 70 cukr moučka, 120 g másla, 50 g mletých vlašských ořechů, citr.kůra, 1 vejce náplň: 375 ml šlehačky rozehřát nad parou, přidat 150 g mletých ořechů, 150 g třtinového cukru, 150 g rozdrcených piškot, 3 polévkové lžíce rumu, vše promíchat a nechat vychladit rybízová marmeláda, čokopoleva, něco na posypání (pistácie, oříšky,mandle...).

Postup přípravy

Ze surovin připravíme těsto, necháme vychladit, poté plníme ořechové formičky a pečeme do růžova dle dispozic trouby.
Do košíčku dáme trochu rybízové marmelády, trochu náplně,…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Karamelové oválky

Karamelové oválky

Potřebné ingredience

210 g prosáté hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukr moučka, 2 žloutky, citronová kůra, 1 PL holandského kakaa, 140 g mletých ořechů náplň: 1 salko, 250 g másla, čokopoleva

Postup přípravy

Z uvedených surovin připravíme těsto, necháme v lednici odležet,poté vykrajujeme oválky (a pečeme do růžova na 180 st.C. POZOR, jsou po upečení křehké.
Salko dáme do hrnce s…

Zobrazit více...

Kategorie