Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Peciválky s mákem

0.0
Peciválky s mákem

Potřebné ingredience

500g uvařených brambor, 150g polohrubé mouky, 1 vejce, mléko podle potřeby, mletý mák a moučkový cukr a sůl podle chuti.

Postup přípravy

Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme na struhadle, přidáme vejce,
polohrubou mouku, osolíme a vypracujeme na vále tuhé těsto.
Těsto vyválíme na placku, nakrájíme 1,5 až 2 cm široké pruhy a překrojíme je tak, aby
tvořily kostky, ale nedořezáváme.
Vkládáme na nevymaštěný plech, nejlépe na pečící papír a pečeme dorůžova ve vyhřáté troubě na 200°C.
Upečené dokrojíme(pozor je to horké) a vložíme do mísy, polijeme horkým mlékem, přiklopíme
poklicí a necháme asi 2 - 3 minuty máčet, přebytečné mléko slijeme a peciválky posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a promícháme. Ihned podáváme.

Recept mám od kamarádky a moc nám to chutná.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 26. 3. 2013, 10:15
Tuhle dobrotu nám vařila maminka,když jsem byla malá a dodnes vzpomínám.Maminka vykrajovala kolečka.Od té doby jsem je nejedla. (Y)
matiolka 26. 3. 2013, 8:07
Děkuji za recept, vzpomínka na školní léta, v jídelně jsme je milovali :-) (Y)
VeronikaB 15. 5. 2013, 17:56
@matiolka To já jsem je předtím nikdy nejedla a jak mi chutnají. Člověk hledá všelijaké minutky, čínu....a pak zjistí, že obyčejné české jídlo je fakt mňamka. (Y)
marky18 13. 3. 2013, 1:16
Díky za tip (clamp) (clamp)
horizont 12. 3. 2013, 21:33
A jaký má smysl to nedokrojení kostky? Myslím, že to budou takové pečené šišky s mákem, ne? A to pečení má význam, když se to pak namočí do mléka? Hodně otázek, ale myslím, že by to mým klukům chutnalo, tak se na to chystám.... *-)
VeronikaB 15. 5. 2013, 17:54
@horizont Nedokrojení má význam pro lepší manipulaci poté, protože nebudou tak opečené z každé strany, ale každý si to může krájet podle sebe. Mléko jsem nechápala také, než jsem to udělala, jak se to namočí a pak promíchá s mákem a cukrem, tak se to krásné obalí a není to vůbec suché. Přeji dobrou chuť. :-$
zdenakucerova 12. 3. 2013, 22:11
@horizont Já bych si tipla, že se s tím lépe manipuluje, když je to nedokrojené a dává se to do trouby *-), že se dá celý tek kus a nerozpadá se to *-) ale neznám to... jen tak tipuji *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie