(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Šlejšky s mákem

Potřebné ingredience
Brambory, vejce, polohrubá mouka, sůl, mák, mletý cukr, máslo.
Postup přípravy
Uvaříme brambory, až vychladnou, nastrouháme, nebo pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme vejce (podle množství brambor), polohrubou mouku a špetku soli. Vypracujeme na vále těsto. Těsto nesmí být ani řídké, ani moc hutné. Vyválíme váleček o průměru asi 3-4cm, krájíme na dílky a pak vyválíme malé šulánky. Komu se nechce dělat těsto z vařených brambor, kupte si bramborové knedlíky (nebo těsto) v prášku a pak je to rychlovka.
Vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme asi 3-5 min. (podle velikosti).
Posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a polejeme máslem.
DOBROU CHUŤ !
Vkládáme do osolené vroucí vody a vaříme asi 3-5 min. (podle velikosti).
Posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a polejeme máslem.
DOBROU CHUŤ !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
14. 3. 2020, 18:00


nahlásit