Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

domácí sirup

0.0
domácí sirup

Potřebné ingredience

pomeranče,citróny

Postup přípravy

prosím maminky které dělají domácí sirupy z ovoce.pošlete mi aspoň pár receptů.sirupy v obchodech se nedají pít. předem moc děkuji

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 6. 12. 2013, 18:57
(Y) (Y) (Y)
cherrycake 1. 9. 2013, 11:12
(Y)
pitrovka 26. 1. 2010, 13:52
na podzim místo sirupu: Dýňový džus Suroviny: 3,5 kg dýně 1,2 kg cukru 1 lžíce kyseliny citronové 6 citronů 1 litr citronového sirupu nebo ovocitu (my dáváme ananasový sirup podle chuti) Postup: Dýni nakrájíme na kostičky, promícháme s cukrem a 1 lžící kyseliny citronové a necháme na chladném místě odležet zhruba 24 hodin. /krásně pustí šťávu/ Druhý den omyjeme a oloupeme 3 citrony, rozkrájíme a spolu s odleželou dýní uvaříme do měkka. Potom směs rozmixujeme a přes síto propasírujeme. Přidáme šťávu ze zbývajících tří citronů, sirup a naředíme 10 litry převařené vody. /můžete i více, podle chuti/ Hotový džus nalijeme do lahví a uzavřeme. Pokud džus nebudete ihned konzumovat, sterilizujte 20 minut při teplotě 85°C. trošku pyplačka, ale nám doma všem chutná
pitrovka 10. 7. 2009, 19:10
ahojky já mám ráda mátový sirup: Mátový sirup Vhodný na trávení, nechutenství, plynatost. Pomáhá jak při žaludečních i žlučníkových potížích. Má příznivý vliv na imunitu a působí preventivně proti nachlazení. Ingredience: cukr větší citron 1 ks čerstvá máta 50 g voda 1/2 l Připravíme si ingredience - mátu a citron omyjeme pod tekoucí vodou, slupku citronu omyjeme kartáčkem, ale lépe použijeme chemicky nezpracované ovoce. Obojí rozkrájíme. Smícháme vodu s cukrem a uvedeme k varu. Až začne směs houstnout, přidáme pokrájenou mátu a citron. Krátce povaříme, přiklopíme a za občasného míchání necháme 2 - 3 hodiny odstát. Mátový sirup přecedíme přes plátýnko a opět zahřejeme téměř k bodu varu.
babicka06 16. 6. 2008, 19:47
sirup z červené řepy- 1,5kg-červené řepy,oloupat a nstrohat, vařit 1,5hod. ve 4l vody, druhý den scedit, na 1 l štávy přidat 1kg cukru , 5dkg kyseliny citronové,nechat přejít varem. na 1 dávku 1 trest (jahodová, NEBO malinová) přidat až po varu,nalít do sklenic (child4) (child5) (child6) (child7)
S.peťule 5. 6. 2008, 13:47
A ještě přidám Bezovou limonádu... taky jsem ji zrovna dodělala takže převaříme 5 litrů vody se 125ml octa a 1/2kg curku nechat vystydnout!! pak do těch velikých (asi 5litrovek) sklenic dáme asi 5-6 květů bezu a na plátky nakrájený citron, přidáme nálev a zaděláme sáčkem a gumičkou. Necháme ve sklepě 4 dny stát pak je možné pít, ááááááááááááále mnohem větší ňamina to je, když vydržíte déle třeba i 2 týdny pak to nemá chybu. Jen doporučujeme vychladiti!!!!!!!!!!!!!! Tak úpěšné vaření.... Jo na 2 sklenice je potřeba slabých 7-8 litrů toho nálevu takže malý přepočet na litry: 1 l vody, 100 g cukru, 25ml octa (Y) A S TĚMI JUPÍÍÍ ŠŤÁVIČKAMI SOUHLASÍM NEJRADŠI MÁME CITRONOVOU A NEJVÝHODNĚJI JI KOUPÍTE V MAKRU MAJÍ 4KG KOLEM 120KČ PO ZDRAŽENÍ, ALE V AKCI LZE KOUPIT I ZA 105 I S DANÍ
S.peťule 5. 6. 2008, 13:41
Něco na jaro.... Bezovka za studena.... 50 květů krásně rozkvetlého bezu /musí být takový ten huňatý s vysokou vrstvou pylu/ namočíme na 24 hodin do předem převařené studené vody. Pak směs zcedíme, jednou od květu a pak přes plátýnko od drobného kvítí a všech nečistot. Přisypeme 5 kg cukru a 100g kyseliny citronové a na špetičku nože kyselinu sorbovou. Všem občas promícháme a necháme rozpustit... Pak dáme do flašek a hrdlo i s víčkem ještě otřeme trošičkou vody s kys. sorbovou a zavíčkujeme.... takto ošetřená mi vydrží i 2 roky bez problému. jen po čase se na hladince ukládá šum z zukru a pylu nevypadá to dobře, ale je to zcela neškodné, stačí odebrat... Tak vaření zdar (Y) (Y) z této dávky je cca 8 litrů šťávy
mmatuli 30. 4. 2007, 20:50
My kupujeme sirupy YO, jsou sice dražší, ale zato všechny příchutě vynikající (mimo jediného, který nám nechutnal, nějaký light, snad ledový čaj).
bubík4 14. 3. 2007, 21:55
plonkk 11. 2. 2007, 15:01
Taky jsem dlouho hledala sirup z obchodu, co by neměl tu hnusnou umělou chuť. 8o| Sice vám nedám recept na domácí sirup :-( ale objevili jsme s kamarádkou výborné sirupy od Jupí... (clamp)Jsou bez konzervantů a opravdu dobře chutnají...tak zkuste a napište... (Y)
krei 14. 3. 2007, 21:32
@plonkk Ano, můžu potvrdit, Jupí je jednička! Taky je teď kupujeme, nejvíc nám chutná ananasový (Y). Radka
pettyxjunior 10. 12. 2006, 14:04
DALŠÍ RECEPT : DOBRÁ JE TÉŽ ŠTÁVA Z HROZNŮ S JABLKEM . DOBROU CHUT PŘEJE PETTYXJUNIOR . :-P
pettyxjunior 10. 12. 2006, 13:58
přidávám recept : dobrá je štáva z liči a manga smíchaná s cukrem . DOBROU CHUT PŘEJE PETTYXJUNIOR . :-P
krei 24. 8. 2006, 2:03
Tak tady je jeden recept: Ovocná šťáva zastudena POTŘEBNÉ PŘÍSADY: 2,5kg ovoce (např. rybíz, maliny, ostružiny, ...) cukr špetka kyseliny sorbové POSTUP PŘÍPRAVY Ovoce rozemeleme, smícháme s 1,5 l vody a necháme chvíli louhovat. Na nohy obrácené židle přiděláme plenu, do ní tuto směs nalijeme a necháme prokapat.. Získanou šťávu zvážíme, smícháme se cukrem stejné hmotnosti a po rozpuštění přidáme špetku kyseliny sorbové. Je to jednoduché a všechny vitamíny zůstanou zachovány. Ať vám chutná Radka :-P
pettyxjunior 10. 12. 2006, 14:06
@krei SKVĚLÝ RECEPT . :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie