Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Domácí pralinky

0.0
Domácí pralinky

Potřebné ingredience

Já jsem na tyto pralinky spotřebovala 2 a půl čokolády, ale záleží na tom jakou si zvolíte náplň a jaké máte tvořítka . Já mám pralinky dost vysoké. Dělala jsem je z 1 a půl hořké čokolády a z 1 oříškové

Postup přípravy

Hlavní princip je v tom, že se to vše dělá v silikonovém tvořítku na led. Já jsem si ho pořídila v Ikee asi za 29 korun.
Na vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu. Vezemem si tvořítko na led a s pomocí štětečku každou část tvořítka vymažeme čokoládou, aby nám vznikla taková skořápka. Já si do každé části dala asi půl lžičky čokolády a pak jsem to pomocí štětečku rozmazávala.
Když to budeme mít dáme do lednice nebo do mrazáku ztuhnout.
Když nám čokoláda ztuhne je na řadě náplň. Můžete dát do toho cokoliv. Kondenzované mléko smíchané s čokoládou, oříšky s čokoládou, karamel.kokos, oříšky. Záleží opravdu na vás. Já jsem zvolila oříšky s čokoládou, takže jsem si na vodní lázni zase rozpustila oříškovou čokoládu a do každé části, kde máme ztuhlou skořápku pomocí lžičky jsem "vlila" lžičku oříškové čokolády. Když jsem ji měla ve všech částech, rozpustila jsem si zase hořkou čokoládu a tu jsem dolila do tvořítek až po okraj, což mi vytvořilo takové víčko a dala jsem zase ztuhnout.
Nakonec vyklopíme z tvořítek a máme hotovo :)

Na Vánoce jsem dělala i s vánočním motivem :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lukášek duben 13. 1. 2013, 17:17
Ale to je stejné jako, když si dám kousek čokolády hořké a kousek oříškové do pusy ne? V tom nevidím rozdíl proč se s tím takto patlat, když chut bude stejná?Já myslela, že pralinky jsou jiné ,-)
gabikaKa 13. 1. 2013, 16:56
Ja okrem tvorítka na ľad používam aj podložky z bonboniér. Tieto som robila švagrinej k narodeninám. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4196660
HedvikaSibyla 9. 1. 2013, 20:25
Pralinky dělám docela často, ale žádným štětčkem formičku nevytírám, normálně naliju čokoládu zhruba do půlky, dám mírně zatuhnout, přidám nálpň a zaliju čokoládou po vrch. Náplň je krásně v prostředku a nemusím se s tím tak crcat +o( Fotku nemám, dělala jsem na vánoce asi 5 druhů, ale vše je sežrané ,-)
zdenakucerova 9. 1. 2013, 20:05
máte stejnou formičku, mám ještě z Lidlu a ty jsou taky OK, nejsou tak vysoké a dobře se bonbony vyklápí...já nevymazávám štětcem, já v mrazáku vychladím formičku, naliji čokoládu, krouživými pohyby vytvořím skořápku a přebytek vyliji, opět vychladím , pak naplním, opět vychladím a naliji "víčko"...dobré jsou i plněné s višní máčené v rumu...jen jsem ještě nepřišla na to , jak tam nechat i ten rum, ale nesmísit ho s čokoládou, když dělám " víčko" :-| třeba někdo poradí...
nula 5. 6. 2013, 19:45
@zdenakucerova no to by mne taky zajímalo, jak to udělat s tekutou náplní. Se mi to vždycky slilo a nebo čokoláda propadla pod tekutou náplň +o( *-)
Karamelka120 8. 1. 2013, 18:35
Jsou moc krásné (clamp) Jen se bojím, že Vám takto na pralinkách vystoupí tukové skvrny. Zabránit se tomu dá jedině temperováním čokolády, k čemuž ale potřebujete kuchyňský teploměr. Jestli chcete vědět jak na to, koukněte sem: http://www.foodstyle.cz/products/cokoladovo-pomerancove-kulicky/ nebo sem: http://www.foodstyle.cz/products/karamelove-pralinky/ a tady s bílou čokoládou: http://www.foodstyle.cz/products/zazvorove-bonbony-s-bilou-cokoladou-a-citronem/
Kris-Týn-Ka 9. 1. 2013, 19:48
@Karamelka120 Je to jen čistá čokoláda bez přidání tuku, takže sem s tím problém neměla :)
Andy1. 4. 1. 2013, 15:03
Vypadá to moc hezky. (Y) (Y) (Y)
cozumel 9. 1. 2013, 20:18
@Andy1. A určitě levnější a s méně éčky než kupované bonboniéry. A navíc si můžeme vyrobit náplň, která nám zrovna chutná.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie