Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Pudingový pletenec - pudingoš (bezlepkový)

0.0
Pudingový pletenec - pudingoš (bezlepkový)

Potřebné ingredience

450 g Mix B Schar, 50 g cukru krupice, špetka soli, 1 kostka droždí, 1/2 prášku do pečiva, 3 PL oleje, 250 vlažného mléka, sníh ze 2 bílků. Náplň: 1 čokoládový puding, 250 ml mléka, 2 PL kakaa, 150 g cukru, 1/2 Hery. Máslo na potření asi 25 g.

Postup přípravy

Recept mám z mimibazaru na Slovensku, kde byl z klasické mouky. Našla jsem paní, která vyzkoušela z bezlepkové. DĚKUJI!!!!! (Martina P. - Mata406 - ID 48300 - originál recept i s postupem, krásně popsané)
Recept je z poloviční dávky než originál. Chuťově je dobrý.
Nejprve si smícháme mléko, puding a kakao, které spolu s cukrem uvaříme v hustý puding. Hned po uvaření dáme Heru a necháme rozehřát v pudingu. Můžeme nakrájet na menší kousky, ať je to dříve. Pak šlehačem vyšleháme jednolitou krémovou hmotu a necháme vychladit.
Do mísy dáme suroviny na těsto, trochu vymícháme hnětačem a přidáme sníh z bílků a pořádně vymícháme, aby se těsto odlepovalo od mísy. Těsto má být husté. Pokud by se těsto lepilo, přidáme trošku mouky. Dopracujeme na vále v hladké těsto. Rozdělíme na 4 části a vyválíme z každé placku, kterou potřeme náplní a zamotáme. Pak vždy 2 kusy zamotané placky - "rolády" spleteme k sobě, potřeme rozehřátým máslem a dáme na olejem vymaštěný plech. TĚSTO NENECHÁVÁME KYNOUT, ALE IHNED DÁME DO PŘEDEHŘÁTÉ TROUBY. Pečeme cca 25 - 30 minut při 175 st. Během pečení krásně nakyne. Po upečení opět potřeme máslem a necháme vychladnout.
Přeji dobrou chuť!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

misasto 5. 2. 2013, 19:51
Dělala jsem dnes s vanilkovým pudingem a je moc dobrý! Díky za recept.
Vlasta33 31. 1. 2013, 8:44
(Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie