Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Věnečky (bezlepkové)

0.0
Věnečky (bezlepkové)

Potřebné ingredience

2 sklenice mouky (Mix B, Mix C, Mantler) – použila jsem Mix B, 10 dkg másla (Hery), 4 vejce,2 sklenice vody, špetka soli. Krém: 800 ml mléka, 2 pudinky. Heru, cukr.

Postup přípravy

Vodu s tukem a solí ohřejeme na malém plamenu (nevaříme!!!). Odstavíme z ohně a pomalu vsypeme mouku a mícháme, až je těsto hladké. Necháme vychladnout a do vlažného vmícháme postupně vejce vařečkou (dělala jsem ručním šlehačem, ale jen trošku a pak domíchala vařečkou). Pak těstem naplníme cukrářský sáček a na plech s pečícím papírem děláme věnečky, banánky nebo lžící větrníky. Dělala jsem 2x na 1 kus věnečku. Pečeme v předehřáté troubě na 200 st. cca 10 – 15 minut. Vlažné rozřízneme a plníme krémem. Z této dávky je cca 90 věnečků velikosti 3 - 4 cm. Uvaříme pudink a vychladlý smícháme s máslem (Herou) a cukrem ušlehaným.
Pokud bude těsto řídké, nevyhazujte. Dejte na plech s vymazaným pečícím papírem a upečte. Pak můžete dát krém.

Přeji dobrou chuť!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evica39 5. 10. 2012, 7:30
Odkedy som na bezlepkovej diete, venčeky som nejedla. Určite ich skúsim podľa tvojho receptu. (Y) (hello)
petsvo 6. 10. 2012, 22:08
@evica39 Když by těsto bylo řídké, nevyhazovat. Dát na vymaštěný pečící papír a upéct tak. Udělat Krémeš - TATRY. Mě se tedy povedly, ale jedna paní je zkoušela a těsto měla řidší a nešlo jím dělat věnečky. Ať se povedou. :-)
andol 24. 8. 2012, 14:40
(Y) (Y) (Y)
žani 27. 7. 2012, 16:23
Do hlavního těsta nemusí být tuk,ale dává se olej.Do pudingu se dávají ještě žloutky při vaření mléka. A při šlehání krému přidáme rum Božkov. Na vrch věněčků patří fondán,ale já to nahražuju voda s cukrem a citrónovou šťávou. Nepíšu to tady že bych vás chtěla popíchnout ,ale jen aby byly věnečky ještě lepší a chutnější jak pro autorku tak i pro ostatní. Jinak receptík moc chválím |:o) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
petsvo 31. 7. 2012, 23:33
@žani Děkuji za radu. Byl to první pokus o bezl. věnečky. Jinak žloutky a rum nedávám. Fondán - náhražka je pro mě zbytečně sladká. Někdo to má určitě rád a Vaši radu využije. (Y) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie