Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Směs s bulgurem

0.0
Směs s bulgurem

Potřebné ingredience

kuřecí prsa (můžou být i vepřové řízky), zelenina, bulgur, bujón, tymián, sůl

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, orestujeme a trochu podusíme, přidáme zeleninku (v létě čerstvou, v zimě dávám pytlík oblíbené mražené zeleniny), přidáme trochu tymiánu a osolíme.
Mezitím si připravíme bulgur, dávám vždy jeden díl bulguru a dva díly vroucí vody. Přidám bujón (kupuji bio) a 2 minuty vařím. Pak to přiklopím a nechám 15 minut dojít pod peřinou.
Před podáváním smíchám s masem a zeleninou. Fantazii se meze nekladou, dá se tam dát prakticky cokoliv, co kdo má rád. Máme to rádi i s houbama, pórkem, kukuřicí..... Bulgur je výborný, má takovou ořechovou chuť, je snadno stravitelný a má příznivé nutriční složení (vysoký obsah vlákniny, vitamínů, minerálů a nízký obsah tuku). Naše rodina si ho zamilovala.

Maso a zeleninku orestujeme a podusíme.

Bulgur vaříme v bujónu 2 minutky, pak nám 10-15 minut dojde pod pokličkou.

Před podáváním všechno smícháme dohromady.

A takhle si na tom pochutnáme.... Tak i vám dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Andrá1 27. 4. 2017, 12:35
Uvařeno, sdědeno...vynikající (Y)
onasi (upraveno) 15. 10. 2008, 13:13
Hotovo! Uvařeno, snězeno...mňam! Navrch jsem ještě připravila sýrovou omáčku (sýr rozpustím v řídkém bešamelu).Jo, to je bašta! (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (Y) (Y) (Y)
Jiruska 15. 10. 2008, 13:01
@onasi Super, sýrová omáčka je dobrý nápad! Tak moc děkuju za vylepšení.... jsi dobrá. Koukala jsem na fotku v rodinných, máš to hezčí než já! (Y)
marti.om 15. 10. 2008, 11:16
Dobrý den,kde seženu ten Bulgur? :-o *-)
Jiruska 15. 10. 2008, 12:58
@marti.om Martino, bulgur dneska sežete běžně v supermarketu. V těch větších určitě, jistě vím, že je v Tescu. Tady je odkaz jak to vypadá.. http://www.biolinie.cz/katalog.htm :-) kliknete obiloviny a tam je i bulgur.
onasi 15. 10. 2008, 11:11
Jani, dneska se na něj chystám!!! (zajic)
kalimera 13. 10. 2008, 14:51
Mňam, vypadá to báječně (Y)
Jiruska 15. 10. 2008, 13:03
@kalimera Pavlí, díky, já právě to moc neumím aby to vypadalo dobře... ale chuťově je to zajímavé a zas něco jiného... a hlavně snadná a rychlá příprava.... :-)
onasi 10. 3. 2008, 7:13
Jani, uniklo mi, že ses už podělila o tuhle lahůdku!!! Všem doporučuji, bulgur je vynikající, příjemná změna mezi přílohami, navíc je i zdravý. Takto připravený si ho opravdu zamilujete! (clamp) (clamp) (clamp) P.S. Na Vánoce se z něj dá dělat i Kuba s houbami.
Jiruska 11. 3. 2008, 13:10
@onasi Jéé díky. Znáš mě, já taková tajnůstkářka.... povedlo se mi to utajit.... Tak ať chutná!! (zajic)
zbira 23. 2. 2008, 19:27
Jani, vynikající (Y) S bulgurem jsem dnes vařila poprvé, váš receptík mě hned zaujal svou jednoduchostí, rychlostí. Dnešní oběd jsem připravila z celého sáčku (500g), při přípravě jsem ještě do restování přidala bio sojovou omáčku a věřte, že před chvilkou se dojedl zbytek. Naivně jsem si myslela, že zbyde i na zítra. Obě naše malé děti i manžel jsme si opravdu pochutnali (jidlo). Výborný receptík, který si hned uložím :-) Zdraví Mirka (hello)
Jiruska 23. 2. 2008, 22:57
@zbira Tak to mám radost, že vám chutnalo. My to jíme v obměnách hodně často, protože je opravdu rychlovka. Někdy dám místo bulguru kus-kus a taky super. Se sojovkou jsem to nezkoušela, tak to příště zkusím, tak díky za tip. Taky zdravím.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie