Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

****Majonézové koblížky s povidlím****

0.0
****Majonézové koblížky s povidlím****

Potřebné ingredience

500g hl. mouky, sůl, 2 lžíce cukru, 1 van. cukr, 1 kostka kvasnic, 100g majonézy, citronová kůra, 1 velký panák rumu, asi 1 hrnek mléka (i víc) 4 žloutky.

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Po vykynutí vyhodíme kus těsta na vál a rozválíme na placku. Vykrajujeme malé kolečka(formičkou na cukroví nebo skleničkou) uděláme důlek, naplníme povidlím a prázdným kolečkem přikryjeme. Okraje přitiskneme a znovu vykrojíme koblížek .Koblížků je asi 70. Necháme na pomoučněném vále kynout. Smažíme v HODNĚ sádle nebo v oleji. Bereme ty první koblížky, ostatní ještě kynou. Po usmažení necháme okapat na ubrousku.

****

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iona11 11. 2. 2016, 8:48
(Y) jsou opravdu výborné, přesně jak dělá moje babička, vykrajovala jsem kolečkem cca 5 cm a měla jsem jich teda 30 ks, ale dost se zvětší i při smažení, obalovala jsem v cukru hned po vyndání, máme povidlové a pár prázdných, co jsem po vychladnutí naplnila nutelou, s těstem se pracuje dobře, povidla vytekla jen asi ze dvou kusů, a na druhý den zbyly jen 4 a jsou stále dobré, děkuji za recept (clamp)
dorty 3. 2. 2013, 20:56
ty dělám ,jsou super (zajic) (zajic) (C) (Y) (Y) (Y)
daskas1 3. 2. 2013, 21:21
@dorty recept mám od kámošky asi 3 roky,jsou krásně nadýchané i druhý den jsou ještě k jídlu, už jiné nedělám (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie