Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Míša řezy

0.0
Míša řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 6 vajec 6 lžic cukru krupice 6 lžic polohrubé mouky 3 lžíce oleje trochu prášku do pečiva 2 lžíce kakaa Náplň: 500 g tvarohu 250 g másla (Hery) 200 g moučkového cukru Poleva: 1 čokoláda na vaření 80 g ztuženého tuku 80 g cukru moučka 2 lžíce kakaa

Postup přípravy

Začínáme přípravou těsta. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, do mouky přidáme na špičku nože prášku do pečiva a kakao a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do mouky přidáme olej a žloutkovou pěnu a společně promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků a těsto rozetřeme na tukem vytřený a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Jakmile se korpus začne oddělovat od okrajů plechu, vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout.
Změklé máslo, tvaroh a cukr společně vyšleháme a hmotou rovnoměrně potřeme upečený korpus. Do hrnečku nad párou rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme ostatní suroviny a zahříváme, až se vše rozpustí. Polevu rovnoměrně rozetřeme na povrch moučníku a celý moučník dáme do ledničky, aby se dobře vychladil. Poté krájíme na řezy a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chucky 1111 25. 5. 2013, 18:46
Prosím jak dlouho pečete?Já dneska dělala a korpus má asi být nadýchaný,že ano?Mám to sražený,jestli jsem to nepekla dlouho či na moc stupnů,napište prosím,děkuji (H)
petju 9. 3. 2013, 13:31
Dělala jsem v týdnu do práce a kolegyňky málem snědly řezy i s talířema :D Moc díky za recept. Právě se mi zahřívá trouba na další dávku, protože na rodinku nezbyl ani kousek :D Jen polevu jsem musela udělat z dvojité dávky, ale to je určitě kvůli tomu, že jsem řezy dělala na velký plech.
JanaPas 10. 3. 2013, 19:42
@petju *-) *-) tak nevím, kde soudruzi z NDR udělali chybu. Já peču hodně a nechala jsem se zlákat i těmito řezy, ale to těsto mi přišlo strašně suché a v kombinaci s tvarohem nás to celkem dost dusilo. +o( Dám jim ještě jednu šanci a uvidíme. ,-)
loveday 10. 3. 2013, 18:46
@petju (Y) (Y) (Y)jsem rada, ze chutnalo :-) :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie