Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Polský sernik

0.0
Polský sernik

Potřebné ingredience

křehké těsto-170g hladké mouky,60g mouč.cukru,80g změklého másla,1 vejce,1 vanilkový cukr Tvarohová náplň-1kg měkkého tvarohu,8 vajec,200g krupic.cukru,100g změklého másla,1 vanilkový cukr,3 lžíce brambor.škrobu,100g rozinek naložených v rumu

Postup přípravy

Tvaroh pomeleme na masovém strojku(nebo použijeme tvaroh ve vaničce-já jsme pekla z tvarohu z polska,který se prodává v kelímku po 1kg) nebo ušleháme.Žloutky si oddělíme od bílků.Bílky ušleháme na tuhý sníh,kde ke konci vmícháme 50g cukru.Máslo,150g cukru a vanilkový cukr ušleháme do hladké pěny,postupně přidáme žloutky a tvaroh.Nakonec opatrně vmícháme sníh,škrob a rozinky.Suroviny na těsto zpracujeme v hladké pevnější těsto,zabalíme do folie a dáme na 1/2 hod do ledničky.Pak ho rozválíme na dno dortové formy,propícháme vidličkou a dáme předpéct na 15 min do trouby na 170st.Na předpečené těsto rozetřeme tvarohovou směs,kterou na povrchu uhladíme.Pečeme 60 min. na 180st..Během pečení můžeme přikrýt alobalem, aby koláč zůstal na povrchu světlý.Koláč bude vláčnější pokud jej upečeme ve vodní lázni,pokud máme dort.formu s odnímatelným dnem obalíme dno alobalem aby se tam nedostala voda.Formu vložíme do hlubšího pekáče do kterého nalijeme horkou vodu a dáme péct.Sernik nevytahujeme ihned z trouby,aby se nám nesrazil.Troubu vypneme a pootevřeme a sernik v ní necháme 1 hod. chladnout.

koláč na řezu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bylinka1 17. 3. 2013, 8:00
Vypadá dobře (clamp)
Gackulka 17. 3. 2013, 10:59
@Bylinka1 Děkuji (Y) a taky dobře chutná :-)
sezana 16. 3. 2013, 20:12
(Y) (Y) (Y)
Gackulka 17. 3. 2013, 10:59
@sezana :-) :-) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie