Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 194 návštěvníků)

Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut

0.0
Vynikající domácí tatarka - hotová do 5 minut

Potřebné ingredience

2 dcl oleje 1 vejce 1 velká lžíce plnotučné hořčice 1 kávová lžička octu 1 kávová lžička cukru krystal 1 menší cibuli větší sterilovanou okurku, špetku soli, pepře,

Postup přípravy

Veškeré suroviny musí mít stejnou, nejlépe pokojovou teplotu. Vše vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem mixujeme přibližně 1 - 2 minuty do zhoustnutí. Poté tatarku přelejeme do sklenice s víčkem a skladujeme v lednici, vydrží až 14 dní pokud nějaká zbyde. Vynikající domácí tatarka, lepší a levnější než Hellmanns a hotová do 5 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

silencium 1. 10. 2014, 17:19
Dělali jsme a vynikající (Y) (Y) (Y) (clamp)
Rezinka 12. 10. 2014, 20:16
@silencium Děkuji, jsem ráda, že chutná (pl) (hello)
sympatie 27. 7. 2014, 15:50
Dělávala jsem i majonézu, pak začal být problém s vajíčky-salmonela,tak jsem přestala.
P.A.V.L.A 27. 7. 2014, 15:12
:-) :-) :-)
HaIvana 27. 7. 2014, 12:54
(Y)
jafoslav 7. 2. 2014, 11:50
ja nedávam vajíčko, ale dávam cesnak, Ja sa dnes vajíčka bojím. Ale cesnak skúste určite.
Rezinka 11. 2. 2014, 20:01
@jafoslav Děkuji za tip, určitě vyzkouším (jidlo)
Krisstye 3. 2. 2014, 21:06
Dnes jsem vyzkoušela :-) velikááááánská chvááála (clamp) (clamp) (clamp) je vynikající od teď nekupuji (Y) Mockrát děkuji za recept (L)
Rezinka 7. 2. 2014, 11:05
@Krisstye Děkuji a jsem ráda, že chutná :-) :-) :-)
Káťa V. 15. 9. 2013, 10:40
dělala jsem už podruhé a je (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) díky za recept |:o)
Rezinka 28. 9. 2013, 20:57
@Káťa V. (D) (D)Děkuji, jsem ráda, že chutná (jidlo)
hheellaa 4. 6. 2013, 11:28
Kdysi jsem zkoušela a nedařilo se... Tak třeba se tahle povede (F)
Jannies 4. 6. 2013, 10:32
Prave jsem udelala a chutove je vyborna. jeste jsem pridala smetanovy jogurt,at je to odlehcene a je moooc dobra. Ted se chladi v lednicce :)
chrobacik 13 2. 6. 2013, 23:06
Chystám se vyzkoušet Váš recept,jen jsem chtěla vědět,jestli něco nezkazím,když to šoupnu do klasického mixéru *-),ponorný po mě už pár dní hází jiskry tak raději nepoužívám :^) Děkuji (hello)
fuca 24. 4. 2013, 12:42
výborná, už asi nebudu tatarku kupovat (Y) (Y) (Y)
Rezinka 19. 4. 2014, 9:11
@fuca Děkuji :-) :-) :-)
MarcelaKa 22. 4. 2013, 13:18
Dnes jsem vyzkoušela a tatarka je opravdu výborná a rychlá. Děkuji za receptík. (Y) (Y) (Y)
molljana 14. 4. 2013, 16:33
chuťově vynikající, už kupovat nebudu, jen se chci zeptat jak docílím aby byla hustější? *-)
Rezinka 28. 9. 2013, 21:02
@molljana nejlepší je nechat všechny potřebné suroviny několik hodin při stejné teplotě :-)to je potom hustota a (pl) (hello)
londra 10. 4. 2013, 0:33
já dělám ze smetanového-choceňského jogurtu a super............. pro dietářky :-p
HedvikaSibyla 5. 4. 2013, 12:32
Děláme ji přesně takhle už dlouhé roky, recept mám od maminky. Já ji dělám přímo v zavařovací sklenici a jen pak zašroubuji víčko a šupnu do ledničky. Pokud ji tedy hned nesežereme (Y)
smiisek 5. 4. 2013, 11:17
Dobrý den, já se bojím toho syrového vejce, tak dělám 1díl mléka ku 2dílům oleje, hořčicie, cukr, sůl, pepř. Čím víc se mixuje, tím víc houstne, Dělám hodně hustou a ředím kysanou smetanou.. Když potřebuju tatarku pak přidáme tu cibulku, okurku... Máme to rádi, ale když vidím to množství oleje, je mi z toho šoufl ,-) a mám výčitky :-$ Když koupím skleničku, tak tmi to tak nepřijde a neřeším to ,-)
Ivanka56 4. 4. 2013, 15:20
Pro ještě jinou chuť přidám nasekané kapari a trochu zakysané smetany. Moc moc dobrá.
drahoška 3. 4. 2013, 8:52
Tak nevím,ale letělo to do záchodu, nevím, co bylo špatně, všechno jsem dělala podle receptu,olej jsem měla slunečnicový a vejce bylo čerstvý,tak nevím,čím by to mohlo být,ale chuť příšerná,bohužel (N)
dakram1 3. 4. 2013, 10:15
@drahoška Zkuste: vejce, olej, mletý pepř, worchestrová omáčka, hořčice, citr. šťáva, sůl- vše dejte do nádoby pro ponorný mixer a hlavně: stejná teplota se docílí tak, že se vše promíchá a chvíli počká. Pak udělejte ponorným mixérem...krásně houstne-ochutnat...Já pak posekám necelou půlku cibule a 2 okurky, zase v sekáčku a tuhle směs dám do majonezy a ponorem vše znovu projedu...teprve pak dochuťte...do dokonala... (Y)
Alzaxxx 29. 3. 2013, 10:30
Tak to musím vyzkoušet...díky za typ... (Y) (clamp)
Rezinka 29. 3. 2013, 16:57
@Alzaxxx Tak ať (jidlo) :-) :-) :-)
wWendy 24. 3. 2013, 17:47
můžu se zeptat,dělám stejně majonezu,ale pak přidávám nakrájenou cibulku najemno,nebo nastrouhanou společně s nastrouhanými okurkami , vy mixujete společně s cibulí a okurkou,nebo potom taky přidáte nakonec ? *-)
Rezinka 24. 3. 2013, 21:56
@wWendy já to dělám jednoduše - vše najednou, okurku i cibuli vložím do ostatních surovin a ponorný mixér si s tím poradí :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie