(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Výborná domácí mojonéza-tatarka

Potřebné ingredience
1 žloutek, 100 ml slunečnicového oleje, 25 ml olivového oleje, 1/2 lžičky dijonské hořčice, 1/2 lžičky bílého vinného octa, sůl, bílý pepř, 2 nakladané okurky, 1 šalotka, kapary, 1 lžička citron. šťávy, hladkolistá petržel
Postup přípravy
Žloutek, hořčici a ocet dejte do větší mísy, přidejte špetku soli, špetku bílého pepře a pomocí metly směs pomalu šlehejte. Smíchejte oba druhy oleje a za stálého šlehání je začněte přidávat nejprve po kapkách. Jakmile začne směs houstnout, můžete olej přidávat tenoučkým pramínkem. Takto postupujte, dokud do směsi nevmícháte všechen olej. Nakonec do směsi vmíchejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dle potřeby dochuťte opět solí nebo pepřem. Takto máte připravenou základní majonézu.Pokud chceme tatarku tak vmíchejte do připravené majonézy na jemno nakrájené nebo nastrouhané šalotky, nakládané okurky, kapary a na závěr hladkolistou petrželku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

lidare
(upraveno)
10. 11. 2013, 21:58


nahlásit

blazken
(upraveno)
11. 11. 2013, 17:09
@lidare
děla jsem ji poprvé a musím říci, že se hned povedla a je opravdu výborná

nahlásit