Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Výborná holandská omáčka ala svíčková

0.0
Výborná holandská omáčka ala svíčková

Potřebné ingredience

Olej, 20dkg anglické slaniny, 1/2 kg plecka, cibuli, petržel, mrkev, celer, cukr, bobkový list, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepř celý, hladká mouka, sůl, citrónová šťáva, smetana

Postup přípravy

Na oleje opražíme nakrájenou slaninu, na to dáme v celku celé plecko a po všech stranách opečeme. Potom maso vyndáme a přidáme nakrájenou cibuli, restujeme do zlatova a přidáme nastrouhanou zeĺeninu. Přisypeme trošku cukru a dále restujeme, aby omáčka měla krásnou barvu. Když budeme mít orestováno, vrátíme maso zpět, podlejeme vodou, aby bylo ponořené, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a pod pokličkou dusíme do měkka. Maso je brzy měkké. Potom maso vyndáme a omáčku přepasírujeme. Lepší je, když přepasírovanou směs rozmixujeme s trochou omáčky a nalijeme zpět do hrnce. Omáčku to zahustí a má lepší chut. Zahustíme ještě hladkou moukou smíchanou s vodou, ochutíme cukrem, solí, citrónovou šťávou a nakonec přidáme smetanu. Omáčku to krásně zjemní. Nakonec přidáme nakrájené maso na plátky. Podáváme s houskovým knedlíkem. Je opravdu znamenitá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 18. 8. 2009, 17:16
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie