Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Rohlíky z listového těsta plněné mletým hovězím masem

0.0
Rohlíky z listového těsta plněné mletým hovězím masem

Potřebné ingredience

1 balení listového těsta,
mleté hovězí maso, 1 vejce, strouhanku, sůl, pepř, cibuli, česnek, saturejka, kmín, hrubá sůl

Postup přípravy

1 balení listového těsta rozdělíme na 8 dílků - samozřejmě kdo chce rohlíky větší, dělí na méně dílků
Každý dílek rozválíme na tenkou oválnou placku.

Náplň: mleté hovězí maso - já kupuji připravené mleté hovězí maso v Hypernově, Albertu, Lidlu - zpracujeme s vajíčkem, trochou strouhanky, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nakrájenou cibulku, rozmačkáme 1 větší stroužek česneku - jak kdo má rád, okořeníme saturejkou. Saturejka je výrazné koření s blahodárným účinkem na trávení - samozřejmě kdo ji nemá nebo nemá rád, okoření podle vlastní chuti a invence.

- náplň dáme na její jeden konec rozválených placiček z listového těsta, zavineme a zformujeme do tvaru rohlíků.
- nyní vezmu trochu hrubé soli, smíchám na talíři s trochou kmínu. Připravené rohlíky vrchní stranou, kterou chceme posypat kmínem a solí nebo jinou posypkou, namočíme do vody, kterou máme vedle v misce. Tuto vrchní stranu rohlíku, omočenou ve vodě, potom obalíme ve směsi kmínu a hrubé soli. Výhoda tohoto postupu - který používají v pekárnách - je ta, že neupadne ani zrníčko kmínu a je superrychlý. Já to mydlím tak, že si pustím tenký pramének vody, pod tím protáhnu vrchní stranu rohlíku, obalím v kmínu a šup na plech. Do obalené vrchní strany rohlíků párkrát píchnu špičkou nože, aby mohla unikat pára.

Jsou výborné jak teplé, tak studené.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Pennn 31. 3. 2008, 23:36
Dobrý večer,to vypadá lákavě (pl)Vyzkouším a pak dám vědět. (jidlo)
Jarmila_ 2. 3. 2008, 14:20
děkuji za odpovědˇ (radost)
Jarmila_ 25. 2. 2008, 8:59
Irenko,to maso dáváte na těsto syrové?Listové těsto je brzy upečené,tak mě zajímá jestli maso není tvrdé. :-|
račík 25. 2. 2008, 10:02
@Jarmila_ Syrové, udělám tu směs - na těch 8 rohlíků, tedy to 1 balení listového těsta - bych tipovala že dávám tak 250 g mletého hovězího, možná i méně. Ono je to relativně rychle pečené, ale tím, že je to jakoby v tom obale toho těsta, tak se to maso dobře udělá. Tvrdé není - já jsem je zrovna včera dělala, už je to sežrané :-). Já ho kupuji, ani ho doma nemelu. Totiž s tím hovězím + tou saturejkou to má takovou středomořskou chuť nebo jak to popsat. Saturejka je bezva koření. Ještě takhle - původně jsem dávala mleté klasické, prostě míchané hovězí + vepřové, ale jsem nějak přešla na hovězí a zdá se mi to lepší :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie