(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Cukrářská vánočka

Potřebné ingredience
Suroviny:500 g polohrubé mouky, 110 g másla, 110 g cukru, vanilka (příp. vanilkový cukr), 2 žloutky, 30 g droždí, 1/4 l mléka, 50 g rozinek, 50 g mandlí, špetka citronové kůry, špetka muškátového oříšku a anýzu, špetka soli, vejce na potření a pár mandlí na posypání
Postup přípravy
Postup:Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme sůl. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko. Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout. Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku. Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi. Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme

zaděláme těsto

necháme kynout

upleteme vánočku

pečeme zvolna

hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

snecka
(upraveno)
31. 3. 2013, 13:25



nahlásit

Vlasta33
(upraveno)
31. 3. 2013, 16:43
@snecka
Dobrý den Ivanko
recept jsem četla v časopise Tina
tak nevím
chutna moooc dobře jinak








nahlásit