Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Cukrářská vánočka

0.0
Cukrářská vánočka

Potřebné ingredience

Suroviny:500 g polohrubé mouky, 110 g másla, 110 g cukru, vanilka (příp. vanilkový cukr), 2 žloutky, 30 g droždí, 1/4 l mléka, 50 g rozinek, 50 g mandlí, špetka citronové kůry, špetka muškátového oříšku a anýzu, špetka soli, vejce na potření a pár mandlí na posypání

Postup přípravy

Postup:Do části vlažného mléka rozmícháme trochu mouky, přisladíme 1 lžící cukru a rozdrobíme droždí – necháme vzejít kvásek. Ve zbytku mléka rozpustíme sůl. V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přimícháme vanilku, koření, mouku, přilijeme kvásek a mléko. Vymícháme a pak do něj zapracujeme rozinky a nahrubo sekané mandle, zaprášíme moukou a necháme kynout. Potom těsto rozdělíme na 9 dílů a upleteme vánočku. Potřeme vejcem a posypeme nahrubo sekanými mandlemi. Do horního copu vpíchneme 3 špejle, aby se nám vánočka v troube nerozjela a pečeme

zaděláme těsto

necháme kynout

upleteme vánočku

pečeme zvolna

hotovo

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

snecka 31. 3. 2013, 13:25
(Y) prosím vás a jaký rozdíl, mezi cukrářskou a normální doma pečenou ? :-)) :-)
Vlasta33 31. 3. 2013, 16:43
@snecka Dobrý den Ivanko (F) (F)recept jsem četla v časopise Tina :-) :-)tak nevím ,-) ,-)chutna moooc dobře jinak :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie