Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

PLACIČKY-ŘÍZEČKY s lečem( a sójovým masem,ale nemusí být)

0.0
PLACIČKY-ŘÍZEČKY s lečem( a sójovým masem,ale nemusí být)

Potřebné ingredience

250-300 g kuřecího masa(případně by mohlo být vepřové nebo spíš králičí,krůtí),1 střední cibule,3 vejce,1 sklenice leča-scedit(já kupuji od Hamé 330 g),100 g solamylu(bramb.škrobu),sójový granulát(kupuji od Bonavity 150 g balení),75 ml oleje,na dochucení pak 1-2 lžíce kečupu,sůl,pepř,kari koření,vegeta(případně ještě sójovou omáčku,no a pokud to chcete mít pikatnější tak třeba chilli koření,ale já nedávám,aby to mohl jíst i malej).Z tohoto množství mívám zhruba 30 placiček(velikosti 8 cm v průměru),takže nám to vystačí na oběd i večeři :o) a je to výborné v tom,že stačí jen málo toho kuř.masa(+ten sój.granulát) a je z toho spousta placiček.A komu vadí to sój.maso,tak ho nemusíte vůbec dávat,jen přidejte navíc kuřecího masa.

Postup přípravy

Nakrájet kuřecí maso na malé kousky,cibuli na kostičky,lečo přidat přecezené,přidat všechny ostatní suroviny(kromě sójového granulátu),na dochucení osolit,opepřit,ovegetovat,přidat kari koření a případně další,které máte rádi.Směs nechat nejlépe přes noc uležet v ledničce.Na druhý den si připravte sójový granulát dle návodu na obalu(já jej uvařím v osolené vodě s masoxem,po uvaření přecedím a vymačkám z něj přebytečnou vodu) a pak zamíchám do kuřecí směsi a nechám ještě třeba hodinu-dvě uležet před smažením,(ale někdo sójové třeba nerad,tak to můžete udělat klidně i bez něj,nemusí tam být,jen přidejte navíc masa místo toho sójového),na oleji pak smažíme placičky z obou stran,lžící je klademe na pánvičku.

Potřebné suroviny.

Připravte si kuřecí směs,nechte odležet přes noc v lednici,tu pak na druhý den smíchejte se sójovým masem-připraveným podle návodu na obale.

Smíchanou směs dejte na 1-2 hodiny ještě do ledničky nechat odležet.

Na oleji smažíme placičky,klademe je a tvarujeme lžící.

Osmažíme z obou stran do zlatova :o)

Z uvedeného množství mívám cca 30 placiček.

Varianta pro dětičky-s bramb.kaší.

Placky jsou výborné i s chlebem klidně i studené,je to prima večeře.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eillee 30. 9. 2009, 15:11
Super (Y), měla jsem dnes doma akorát kuřecí prsa a lečo, ale nevěděla jsem, jak to zkombinovat, než jsem našla tenhle recept. S přítelem jsme si pošmákli, příště ještě koupím sojové maso, to my taky rádi. Díky za recept, určitě zopákneme (Y) (Y) (Y).
Filďa 30. 9. 2009, 19:01
@Eillee Luci tak to mě těší,že jste si pošmákli :-) Určitě to příště zkuste s tím sójovým masem,snad bude také chutnat (jidlo) (hello)
PaWo.931 6. 7. 2008, 17:33
Naďo, dneska jsem vyzkoušela (jidlo) Váš recept a byla to fakt mňamka (L) (Y) Chutnalo to celé rodině (clamp) a Váš recept už putuje k mojí mamce ;-) (L) díky za inspiraci (Y) (hello) Pavla
Filďa 12. 7. 2008, 16:22
@PaWo.931 Tak to jsem moc ráda,že vaší rodině chutnalo :-) (jidlo) (hello)
LUSINDA1406 27. 2. 2008, 13:48
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Vyzerá to super!!!
Filďa 27. 2. 2008, 18:12
@LUSINDA1406 Vyzkoušejte :-) snad bude chutnat (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie