Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Štrůdl z bramborového těsta

0.0
Štrůdl z bramborového těsta

Potřebné ingredience

TĚSTO: 40 dkg hl.mouky, 20 dkg tuku (hera), 15 dkg cukru, 35 dkg strouhaných vařených brambor,1 vejce, 1 prášek do pečiva

Postup přípravy

Těsto rozdělíme na polovinu , jednu polovinu rozválíme na plech vyložený pečícím papírem, na to nastrouháme jablka, posypeme skořicovým cukrem, můžeme přidat rozinky, přikryjeme druhou plackou, kterou propíchneme na několika místech vidličkou a potřeme vajíčkem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na cca 180st do zlatova.

Dobrou chuť!!!

x

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KABELKAK 20. 9. 2015, 12:20
(flower) Haní díky za recept. S těstem se krásně pracovalo. Velmi dobrý recept. (L) (clamp)
krišon 22. 5. 2013, 9:54
U nás pod názvem jablečné bramborové řezy - jsou křehoučké, výborné, můj muž je miluje i s tvarohem (Y)
Hanule19 22. 5. 2013, 16:40
@krišon Díky za typ, s tvarohem jsem nedělala, určitě vyzkouším. (Y)
chalupnicka 22. 5. 2013, 9:19
Vypadá výborně-vyzkouším (clamp) |:o) (Y)
100ml 10. 5. 2013, 18:44
moje babicka taky tomu receptu řikala štrudl na placku a to je uz opravdu let a je jedno jak jseto jmenuje hlavne ze je vybornej a to opravdu je,u nas v panelaku ho peče kazda mamča
marky18 10. 5. 2013, 18:16
Díky za tip (Y)
Marci75 10. 5. 2013, 11:15
Tuhle buchtu znám, pro mě za mě, klidně by to mohl být štrůdl (F) Nikdy jsem ale nedělala. Nejsou v tom cítit ty brambory? Možná bych do těsta přidala vanilku, aby bylo voňavější. Šlo by to?
Hanule19 10. 5. 2013, 11:34
@Marci75 Brambory tam cítit nejsou, jen je to díky nim takové vláčné. S tou vanilkou nevím, možná by to šlo ale nikdy jsem nezkoušela.
Marci75 16. 5. 2013, 18:57
@Hanule19 (F)
žingi 10. 5. 2013, 10:27
krásné a musí to být dobré,jen snad nějaká buchta,protože štrůdl se motá (Y)
Hanule19 10. 5. 2013, 10:32
@žingi Možná máte pravdu, snad by se pro to hodil jiný název, je pravda že jsem o tom nikdy nepřemýšlela, recept mám ještě po své babičce pod názvem štrůdl, tak jsem to tak prostě napsala. Jinak dobré to je ať se to jmenuje tak nebo tak, tedy alespoň nám chutná.
žingi 10. 5. 2013, 10:57
@Hanule19 ono to tu myslím putuje pod názvem bramborová buchta s jablky (Y)nám by chutnalo,u nás se jablečné jí (zajic) (Y)
MILU999 10. 5. 2013, 9:34
mnam

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie