Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

ROLÁDA_malovaná

0.0
ROLÁDA_malovaná

Potřebné ingredience

- 6 vajec - 80 g hl. mouky - 120 g cukr moučka - špetku soli - trocha kakaa

Postup přípravy

TMAVÉ TĚSTO: vyrobíme z ušlehání: 1 vejce, kakaa množství tak od oka (stačí zkrátka na obarvení), trochy cukru a trošky hladké mouky.
Na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme tmavým těstem (za pomocí igelitového sáčku s odstřihnutou špičkou) různé tvary, čmárance, vzory. Fantazii se meze nekladou - já kreslím krucánky s tečkami.

Dáme ASPOŇ NA 1 HODINU do mrazáku. Já nechám 2 hodiny určitě. Až mám pocit, že je plech dostatečně namražený, vyrobí se světlé těsto.

Rozehřejem troubu na 180 stupňů.

SVĚTLÉ TĚSTO: Oddělíme z 5 vajec žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetičkou soli a 120 g cukru do tuhé hladké pěny. Pak přidáme 5 žloutků a už jen krátce promixujeme. Na závěr rychle a opatrně přidáme 80 g hladké mouky. Ihned vlijeme na zmrzlý plech na tmavé stříkance. Dáme do dobře rozehřáté trouby a během 5-8 minut je upečeno.
DŮLEŽITÉ: roládu smotáváme až je těsto vychladlé!!!!!! Pokud budeme smotávat roládu ještě teplou, potrhají se tmavé vzory, které by zůstaly ještě nalepené na pečícím papíře!
Roládu naplňuji zásadně šlehačkou a buď ji pomažu višňovou marmeládou, nebo do ní smotám ještě banán :-) Můžeme naplnit podle fantazie!
NAPROSTO JEDNODUCHÝ A EFEKTNÍ DEZERT!!!!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jeremy 5. 7. 2013, 12:39
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie