Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Fantastický Cheesecake Original

0.0
Fantastický Cheesecake Original

Potřebné ingredience

Korpus: 475ml (2 cups) grahamových sušenek ( kupuji ve zdravé výživě Grahamky 2 a půl balení), 2 polév. lžíce cukru ( dávám méně), 70g ( 5 polévk. lžic) másla Náplň: 900g (2 pounds) sýr Philadelphia, 270g (1 1/3 cup) cukr krupice, 2 lžičky vanil. aroma ( dávám jen jednu), 4 vejce, 160ml (2/3 cup) zakys. smetany ( dávám dva kelímky od Kunína), špetka soli

Postup přípravy

Kulatou menší dortovou formu ( průměr 22cm) vymažeme máslem, a obalíme dvakrát velkým čtvercem silného alobalu na gril, nahoře u okraje zahneme, pořádně utěsníme.
Zahřejem troubu na 180°C, klasické pečení zhora a zespoda ( né horkovzduch).
Sušenky dáme do mikrotenového sáčku, rozdrtíme paličkou na maso, nasypeme do mísy a smícháme s cukrem a máslem. Sušenkový základ natlačíme na dno formy, přitlačíme dnem skleničky a dáme péct na 10min.
Po upečení vytáheme z trouby a necháme trochu vychladnout.
Snížíme teplotu na 160°C.
Do velké mísy dáme sýr a šleháme šlehačem 3-4min, přidáme cukr a zase šleháme 3-4min, přidáme aroma a špetku soli a zase šleháme, přidáme zakys. smetanu a šleháme 3-4min, přidáme 1 vejce a zase šleháme 3-4min, pak přidáme další vejce a zase šlehám a takhle to opakujeme při všech 4 vejcích. Nálplň nalijeme na suš. základ, forma bude plná až po okraj. Při pečení lehce nabyde ale nepřeteče.
Do hlubokého plechu, pekáče, s vysokým okrajem vložíme naplněnou kulatou formu a zalijeme vodou do poloviny kulaté formy.
Opatrně vložíme do trouby a pečeme 80-90min, ( hodinu NEOTVÍRAT troubu), podle toho jak vám peče trouba, aby byl povrch lehce hnědý ale když poklepete lžící na okraj formy, uvnitř se třese. ( taky můžete nejdříve vložit plech s formou do trouby a až potom nalít vodu)
Až je hotový, vypneme troubu ale Cheesecake NEVYTAHUJEME z trouby ( jinak by popraskal), pootevřete trošku dvířka a takhle ho nechte dvě hodiny pomalu chladnou.
Potom vytáhneme formu z trouby, přendáme ještě i s alobalem na talíř a dáme přes noc do lednice. Druhý den podávám s jahodovou omáčkou.
Dávám po formu talíř, z koláče se ještě trochu uvolní máslo, tak ať nemám špinavou lednici, určitě ho nechte PŘES NOC v lednici, on ještě jakoby dojde.
Sušenky určitě nejdříve upečte, jinak budou moc mokré a rozblemcané.
Philadelphia není sice nejlevnější a potřebujete jich 7 a půl ale když ji nahradíte tvarohem, lučinou apod. už to podle mě nemá nic společného s Cheesecakekem ale máte jen další tvarohový dort.
Dobrou chuť!

obalená forma alobalem

předpečený základ

forma s náplní v plechu s vodou

při pečení lehce nabyde

po vychladnutí přendám i s alobalem na talíř a dám do lednice

druhý den

ingredience

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

notus 5. 3. 2014, 13:22
Ten je tak nadýchaný! Jak to děláte? Já mám pokaždé cheesecake nízký a spíš krémový :( A když jsem zkoušela ho nazdobit ovocem jako tento http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/cheesecakes/cheese-cake-lesni-smes/ tak se mi do něj ovoce doslova zanořilo.
Magduška 4. 10. 2014, 11:17
@notus Andrej to bude podle mě o tom šlehání, taky se mi to nechtělo vžycky šlehat pokaždé ty čtyři minuty jak píšu ale ono to fakt takhle chce a tím, že se tam nedává nic co by zvedalo těsto jako při klasickém pečení, tak je to třeba. Další věc je i to pomalé chladnutí při otevřených dvířkách, aby nespadnul. Vyzkoušejte a uvidíte (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie