Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

GULÁŠOVÁ POLÉVKA

0.0
GULÁŠOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

20dkg vepřového masa, 1 větší cibule, 3 velké brambory, 1 polévková lžíce sladké papriky, sůl, majoránka, masox (dávám kostku gulášové štávy), 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku (nemusí být), 1,5 litru vody

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme do zlatova, maso nameleme a přidáme na cibulku a restujeme spolu s ní. Přidáme vrchovatou polévkovou lžíci sladké papriky, na kostičky nakrájené brambory, sůl, majoránku, masox (můžeme i trochu pepře) a vše zalijeme vodou a vaříme doměkka. Z mouky a másla uděláme tmavší jíšku a nakonec, když jsou maso i brambory měkké přidáme jíšku a na dochuceni 2 stroužky česneku (nemusí být).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

magsan 26. 6. 2013, 22:05
Proč tam dáváte ten Masox? Vždyť je to zbytečný. Zrovna včera jsem gulášovku dělala, dělám jí z mletého masa také a chuť byla skvělá i bez´kostky.
Bobanek 26. 6. 2013, 22:55
@magsan ...nemusíte ho tam dávat, to záleží na chuti. My to tak máme rádi (mimochodem 1 kostka bujonu je na čtvrt až půl litru, já ji dávám na 1,5l).
Bobanek 26. 6. 2013, 21:41
Koukám, že jsem Vám zamotala hlavy :-D. Používám spíš libovější maso, nemám ráda tučné a šlachovité, to okrajuji. Ale nekupuji speciálně např. vepřovou plec nebo vepř. kýtu.... Koupím od oka něco libovějšího, nepředraženého. Maso opravdu vařím současně s bramborami, protože už je namleté na kousíčky (sekám v robotu) a orestované, takže to stačí, není ani krvavé ani tvrdé.... Jen to zahušťování potom dělám zvlášť, odliju si trochu té vody z polévky vedle do hrnce s jíškou a tam to povařím, protože jinak by se mi ty brambory rozvařily. Ale samozřejmě to jde dělat i tak, že chvíli povařím to maso, pak přidám brambory a současně jíšku, aby se to povařilo, než brambory změknou. Určitě ji zkuste, je super (Y).
znamenivah 25. 6. 2013, 22:44
dělám gulášovku z mletého hovězího a hodinu ho teda nevařím.nejdřív si na cibulce orestuji maso,posypu paprikou a podleji vodou a chvilku ho vařím samostatně-teprve pak do něj asi tak po 20 minutách přidám brambory na kostičky. :-)
zdenakucerova 24. 6. 2013, 19:10
Nedělá se gulášovka z hovězího? Není to z vepřového mastné? Jaké jste měla maso? Plec?
Jitka z Brna 24. 6. 2013, 19:34
@zdenakucerova .. nemusí, můžete i z mix hovězí-vepřové, případně jen z libovějšího vepřového.
Jitka z Brna 24. 6. 2013, 19:00
.. opravdu vaříte zároveň maso a brambory na kostičky? :-o.
malinka 25 24. 6. 2013, 19:06
@Jitka z Brna No paní píše...maso nameleme a restujeme s cibulkou.....to asi není nereálné,ne?
Jitka z Brna 24. 6. 2013, 19:32
@malinka 25 .. restování trvá, dokud se maso nezatáhne a neodpaří tekutina. Pak se to podleje a dusí .. nevím, jaký máte zdroj hovězího, ale já i to mleté fakt dusím okolo hodiny. Proto si brambory uvařím zvlášť a přidám na závěr. *-)
žingi 24. 6. 2013, 19:40
@Jitka z Brna (pirko)paní píše,že má vepřové maso
Jitka z Brna 24. 6. 2013, 19:41
@žingi .. a za jak dlouho máš rozvařený brambory na kostičky ... já za 10 minut? ,-)
žingi 26. 6. 2013, 21:45
@Jitka z Brna já je dávám až nakonec ,-)
PÁJUŠKA2 25. 6. 2013, 22:35
@Jitka z Brna no já nevim, ale když dělám omáčku na špagety z mletého,tak fakt přes hodinu ji nedělám.To mleté nepotřebuje tolik času.Já ještě gulášovku nezkoušela, ale tuhle asi zkusím. hezký den :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie