Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Bezová limonáda-výborná

0.0
Bezová limonáda-výborná

Potřebné ingredience

4 l převařené vody, 30 dg cukru, 16 květů bezu, 1/2 lžičky sušeného droždí, citrón

Postup přípravy

Do vychladlé převařené vody dáme květy bezu, cukr, 1/2 lžičky droždí a necháme při pokojové teplotě vyluhovat do druhého dne. Druhý den přecedíme a uchováváme v lednici. Je výborná, osvěžující, podle chuti si přidáme citron.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

danima3 11. 6. 2014, 14:51
já dělám bez kvasnic, ale s octem .... na 10l vody asi 1/4l octa a nechávám tři dny na okně v teple, klidně na slunci a pak slívám do petek a nechávám v chladnu 10 dní dojít (plaz)
knedlis 11. 6. 2014, 14:10
Ja ji delala a byla hnusna citila jsem tam ty kvasnice ,-) jinak bezovou stavu milujeme
littlenail 11. 6. 2014, 14:40
@knedlis Já tedy dávám kvasnic opravdu jen na špičku nože, a cítit to nebylo, mně by ji děti nechtěli.
littlenail 10. 6. 2014, 7:21
Dělala jsem, manžel přinesl recept z práce ... jen cukru jsem ubrala. Je to vynikající, škoda, že bezinky končí, ale zkusím i z máty (L)
Janyse 10. 6. 2014, 16:39
@littlenail z máty bude určitě super a z meduňky je výborná (F)
U slunce 9. 6. 2014, 16:09
Tak jdu dělat limonádu. Vždy ji dělala mamka a já ji jako dítě nechtěla pít, protože je nakvašená. Stála týden. Kvasnice jsou dobrý nápad, rychleji to zkvasí a nestačí to plesnivět. :-) pro všechny co neznají : není to sirup, ale limonáda s bublinkama, které vzniknou kvašením a pije se neřeďená :-)
Janyse 10. 6. 2014, 16:40
@U slunce Dělala jsem letos již dvakrát a je super akorát na tyto horké dny (D)
jeremy 13. 7. 2013, 13:40
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)
ONdráčci 24. 6. 2013, 20:16
(Y) (clamp) (Y) Určitě vyzkouším. Díky za recept.
Janyse 24. 6. 2013, 20:37
@ONdráčci vyzkoušejte , já už dělám čtvrtou dávku, dětem moc chutná (F)
plamenek 24. 6. 2013, 21:19
@Janyse proč je tam droždí?To moje mamka nikdy nedávala.
Janyse 25. 6. 2013, 9:27
@plamenek To droždí tam pak ale vůbec cítit není :-$ udělá to právě ty bublinky,nemusí se to nechávat kvasit

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie