Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

**Omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat**

0.0
**Omáčka na těstoviny z čerstvých rajčat**

Potřebné ingredience

*zralá rajčátka sladší chuti (tak cca 9 větších) *1ks větší cibule* *1ks stroužek česneku (větší)* *oregano* *sůl* *pepř (čerstvě mletý)* *vegeta bez glutamanu* *olivový olej (vynikající je i olej ze sušených rajčat)* *rajčatový protlak (nejlépe v tubě např.bio z dm-drogerie)* *parmazán* *čerstvá bazalka na ozdobu* *těstoviny* *pokud bude třeba malinko třtinového cukru*

Postup přípravy

**Suroviny použité v receptu vystačí zhruba na 4 porce**

1) Rajčata si spaříme v míse vřelou vodou a necháme cca 15min. stát, potom je oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky.
2) Na rozpáleném olivovém oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku. Naběračkou např. na knedlíky nabíráme rajčátka z mísy tak,aby stekla přebytečná šťáva. Zbylou šťávu můžeme buď vypít a nebo použít pro další vaření (např.rajčat.polévka, základ ke guláši apod.) K rajčátkům přidáme sušené oregáno, rajčat.protlak dle chuti, trošku čerstvě ml.pepře, osolíme a vaříme na středním plameni za občasného míchání pod poklicí tak dlouho,až se nám v omáčce zredukuje tekutina a omáčka začne houstnout. V průběhu vaření klidně přidáváme oliv.olej,nebo olej ze sušených rajčat (je chuťově vynikající). Omáčka se musí dobře míchat a nesmí se přichytit ke dnu. Nemá být suchá, proto na závěr ještě přidávám oliv.olej. Těstoviny musí omáčka pěkně obalit, nesmí téct. Na závěr dochutíme vegetou bez glutamanu,popřípadě dosolíme, můžeme ještě přidat malinko pepře a rozmačkaný stroužek česneku. Pak už jen krátce povaříme,aby česnek neztratil chuť a vůni. Pokud se Vám omáčka zdá málo sladká, můžete ještě dochutit třtinovým cukrem.
3) Libovolné těstoviny si uvaříme na skus. Podáváme s omáčkou, nastrouhaným parmazánem a čerstvými bylinkami. Kdo má rád pikantnější jídlo,může ještě lehce zakápnout tabascem.

**Omáčka je vynikající hlavně z dobře vyzrálých a chuťově sladších rajčat**

:-)

:-) A z těchto domácích rajčátek omáčku vařím.........ideální odrůda (italská masitá rajčata), nemají příliš šťávy a naopak více dužiny**

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie