Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

SMARAGDOVÉ TĚSTOVINY

0.0
SMARAGDOVÉ TĚSTOVINY

Potřebné ingredience

Asi pro 4 osoby: 1balíček těstovin, 1 mražený špenát (když není čerstvý), 1 pórek, 1/2 balíčku mraženého hrášku, olej, sůl, sušené sójové mléko (smetana)

Postup přípravy

Těstoviny dáme vařit obvyklým způsobem. Mezitím necháme na mírném plameni povolit špenát, osolíme a zjemníme asi 2 lžicemi sojového mléka (přisypat za stálého míchání), nebo smetanou. Pórek nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka, osmahneme na pánvi na troše oleje, zalijeme trochou vody a dusíme do změknutí (měl by být měkký, ale kolečka by měla držet stále pohromadě). Těsně před dokončením přisypeme hrášek, když je hrášek prohřátý, navršíme na těstoviny, do kterých jsme přimíchali špenát. Nakonec můžeme posypat mletým "parmezánem" - směsí sýrů (k dostání v Kauflandu za 12Kč..)
Tato kombinace vypadá sice divoce, ale kupodivu chutná dobře - prostě změna oproti obvyklým sýrovým nebo kečupovým omáčkám - tak jí DEJTE ZELENOU! :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

tewa 11. 1. 2008, 14:39
Teda (pl) mňam něco podobného jsem kuchtila včera s těstovinovýma mašličkama. Na konci plechu zbyl na dnes jen maličký kousek (Y) vaši variaci také vyzkouším (jidlo) Svatka J. :-)
alimama 19. 1. 2008, 17:32
@tewa Ahoj! Není to nic objevného.. Vždycky když v Itálii konzumujeme vynikající těstoviny se vší možnou zeleninou, tak je mi líto, o jaké dobroty tady přicházíme, když je děláme na tři čtyři způsoby pořád dokola.. Experimentování zdar!!! (pl) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie