(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Luxusní dýňová polévka,která fakt zahřeje

Potřebné ingredience
1 dýně, jakákoliv, 1-2 jablka, 2 brambory, plátky citronu neb limety kousek másla,cibule,česnek,lžička kari,zázvor čerstvý neb mletý,zeleninový bujon,sůl,pepř smetanu (nejlépe cuccina-rostlinná-mají ji ve zdravé výživě a třeba v albertu, jak jsou orientální věci,je to žlutá krabička, neb nějakou hustší na vaření...jak chcete)
Postup přípravy
Takže ženy, množství všeho záleží na velikosti dýně, a přísady jak kdo má rád. Zázvoru čerstvého stačí kousek, cca 2-3 cm-nastrouhat.
1. Oloupeme dýni (hokaido se neloupe neb se slupka rozvaří-loupala jsem ji a je to tak na uřezání prstu nebo jiných částí), vydlabeme a nakrájíme na kostky, cca 2x2, nakrájíme si taktéž oloupaná a jádřince zbavená jablka, dále si oloupeme a nakrájíme brambory.
2. Nyní si nakrájíme cibuli a česnek nadrobno,každý zvlášť a nastrouháme zázvor
3. Rozpustíme si máslo, opečeme cibuli do sklovata-pomalu, přidáme česnek, lžičku kari, opečeme, přidáme zázvor, sušeného tak 1 lžičku, promícháme a přidáme dýni+ suroviny z bodu č. 1., opečeme.
4. Zalejeme vodou, (přiměřeně,stejně se to v průběhu dolévá) přidáme citron, tak 2-3 plátky, jak to začne vařit přidáme bujon.Provaříme, osolíme,opepříme....ochutnáme,mělo by to být sladko-kyselé...lahodné.
5. Vaříme....do měkka, hodně do měkka. Ochutnáme, popř. přidáme ingredience dle chuti (zázvor, cukr, sůl, citronovou šťávu...)
6. Rozmixujeme, přidáme smetanu, nevaříme, jen promícháme.ŇAM.
7. Není k tomu vůbec špatná rozpečená bagetka s česnekovým máslem nebo toustíček.
Dobrou chuť.
1. Oloupeme dýni (hokaido se neloupe neb se slupka rozvaří-loupala jsem ji a je to tak na uřezání prstu nebo jiných částí), vydlabeme a nakrájíme na kostky, cca 2x2, nakrájíme si taktéž oloupaná a jádřince zbavená jablka, dále si oloupeme a nakrájíme brambory.
2. Nyní si nakrájíme cibuli a česnek nadrobno,každý zvlášť a nastrouháme zázvor
3. Rozpustíme si máslo, opečeme cibuli do sklovata-pomalu, přidáme česnek, lžičku kari, opečeme, přidáme zázvor, sušeného tak 1 lžičku, promícháme a přidáme dýni+ suroviny z bodu č. 1., opečeme.
4. Zalejeme vodou, (přiměřeně,stejně se to v průběhu dolévá) přidáme citron, tak 2-3 plátky, jak to začne vařit přidáme bujon.Provaříme, osolíme,opepříme....ochutnáme,mělo by to být sladko-kyselé...lahodné.
5. Vaříme....do měkka, hodně do měkka. Ochutnáme, popř. přidáme ingredience dle chuti (zázvor, cukr, sůl, citronovou šťávu...)
6. Rozmixujeme, přidáme smetanu, nevaříme, jen promícháme.ŇAM.
7. Není k tomu vůbec špatná rozpečená bagetka s česnekovým máslem nebo toustíček.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Johnova
(upraveno)
5. 11. 2020, 11:13
Výborná polévka. Přidala jsem maličko mrkve, petržel a špetku chilli

nahlásit

Evkako
(upraveno)
17. 10. 2015, 13:46
Děkuji za recept
Moc jsme si pochutnali


nahlásit
Danča232
(upraveno)
12. 9. 2015, 13:32
tahle polévka je opravdu luxusní...drobek nám připomněla svíčkovou omáčku

nahlásit

barva
(upraveno)
9. 9. 2015, 12:13









nahlásit

mktka
(upraveno)
11. 12. 2014, 13:41
díky za recept, polévka je skvělá!



nahlásit
Eminka
(upraveno)
24. 9. 2014, 17:37
Dělám podobnou a nedám na ní dopustit. Hlavně čerstvý zázvor

nahlásit

kvítečko
(upraveno)
24. 9. 2014, 16:10
vyzkouším

nahlásit
KattyV
(upraveno)
24. 9. 2014, 9:28
Polévka je opravdu výborná.
Děkuji za recept.


nahlásit

Cibetecka
(upraveno)
23. 9. 2014, 11:59
Je výborná





nahlásit

Strepitula
(upraveno)
8. 10. 2013, 10:54

nahlásit