**Kuřecí čína ............. jak ji vařím já**

Potřebné ingredience
**Na zhruba 4 porce potřebujeme** *3 - 4ks kuřecích prsou* *slunečnicový olej* *trošku čerstvě ml.pepře* *sůl* *vegeta bez glutamanu (nejlépe v bio kvalitě např.z dm-drogerie)* *lžička maizeny (škrobové moučky - používám kukuřičnou z dm-drogerie)* *pravá sojová omáčka (používám v bio kvalitě dm-drogerie)* *libovolná zelenina pokrájená na nudličky (papriky různých barev, mladá cuketa i se slupkou, červená, nebo žlutá cibulka, karotka atd.) *rýže typu jasmin,nebo basmati (nejlépe trochu lepivou)*
Postup přípravy
2) Zeleninu si nakrájíme na úhledné nudličky a dáme stranou. Ve vyšší pánvi (můžete použít wook pánev) si rozpálíme slunečnicový olej, vložíme naložené kuřecí maso a opékáme za neustálého míchání zprudka tak,aby se zatahlo a nepustilo šťávu, potom přidáme zeleninu, napřed karotku, papriku, později cibulku a nakonec cuketu,která je hned měkká. Na závěr ještě můžeme na pánvi lehce dokápnout sojovou omáčkou (napřed ochutnáme) a pak už vaříme jen velice krátce. Podáváme s vařenou rýží.
**Zeleninu můžete použít libovolnou,dle chuti, vždy ale čerstvou (vyhýbám se zelenině naložené v sladkokyselém nálevu), koření na čínu nepoužívám, takto mě přijde kuřecí maso daleko jemnější a chuťově lépe vynikne**

:-)

:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu






