Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 84 návštěvníků)

Čokoládová trojka (nepečený chlebíček) a nejen to

0.0
Čokoládová trojka  (nepečený chlebíček) a nejen to

Potřebné ingredience

Krém: 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%), 250 ml smetany ke šlehání (33%), 80 g cukru moučka, ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker, 100 g hořké, 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády. Dále: máslové sušenky nebo Be Be, trochu Nutelly, 100 g čokolády nebo čokoládová poleva, sekané mandle (nemusí být).

Postup přípravy

Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.
Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.
Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.

Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:

ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)

Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.
Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.

Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.

Čokoládová dvojka

Tentokrát jsem udělala tunel a jako náplń dala krém z čokoládové trojky. Krému mi trochu zbylo.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babkamt 8. 7. 2015, 17:10
(Y) (Y) (Y)
Jitaku 8. 7. 2015, 15:29
(Y) (Y) (Y) dnes vyzkouším
jeremy 27. 10. 2013, 21:33
(clamp) (clamp) (clamp)
kellystova 10. 9. 2013, 9:50
(F)Čokoládovou dvojku jsem včera udělala (Y). Dnes vyklopila a ochutnala 8o| Děkuji Ivanko za recept, je to úžasná mňamka. Doporučuji. (clamp) (L)
spero 11. 9. 2013, 13:56
@kellystova Vladěnko, mám radost, že vám to chutná a děkuji za pěkný komentář. (F) (F)
shuli 9. 9. 2013, 11:21
(Y) (Y) (Y) (Y)
peke 6. 9. 2013, 19:45
Vypadá to hodně luxusně |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)
spero 7. 9. 2013, 19:33
@peke Jarmilko, je to zákusek luxusní, každá vrstva chutná úplně jinak. Všem bych přála, aby mohli ochutnat aspoň kousek. (zajic)
(Petruše) 6. 9. 2013, 13:03
jůů to vypadá (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
spero 6. 9. 2013, 19:13
@(Petruše) Díky Petři. (F) (F)
hantonie 5. 9. 2013, 20:56
mnˇam, to je kaloriíííííí, to musí být dobrůtka. Určitě vyskouším (Y) (Y) (clamp) (clamp) (zajic)
spero 6. 9. 2013, 19:12
@hantonie Petři, je to opravdu kalorická bomba. Proto doporučuji dělat jen ve velkých rodinách nebo když čekáte návštěvu. U nás měl každý pouze jeden plátek a bylo po chlebíčku. :-)
laskonka333 5. 9. 2013, 20:20
(Y)
spero 6. 9. 2013, 19:08
@laskonka333 (F) (F)
Žirafka1 5. 9. 2013, 19:24
(Y) :-) Další úžasný recept, ostatně jako všechny ve Vašem albu ...... (flower) (hello) (jablka)
spero 6. 9. 2013, 19:08
@Žirafka1 Děkuji Martinko. (F) (F) (F)
Pami 4. 9. 2013, 20:38
Vyzkouším. (F)
spero 6. 9. 2013, 19:08
@Pami Pavlinko, tak ať si pochutnáte. (F)
Kati Stud 3. 9. 2013, 23:14
Zdravím Vás, tak zase něco k vyzkoušení. Zítra se do toho pustíme ^o) Díky moc za další recept. Mám od Vás skoro všechny recepty ve svém skorosešítku |:o) |:o) Příjemný podzim Katka (jablka)
spero 4. 9. 2013, 19:56
@Kati Stud Katuško, děkuji za milý komentář. Potěšil. (F) (F) I Vám přeji pěkné dny. Ivana
gonzar 3. 9. 2013, 12:30
Ivuš, krásný zákusek a musí být vynikající. Jsi šikulka. (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (hello) (hello) (F)
spero 3. 9. 2013, 20:15
@gonzar Alenko, díky. Pochvala od tebe vždy potěší. (hello)
kvítečko 3. 9. 2013, 7:54
vypadá skvěle (Y)
spero 3. 9. 2013, 20:14
@kvítečko Děkuji Ivi. (F) (F) (F) (F) (F)
gabb 2. 9. 2013, 16:50
(Y) (Y) (Y)
spero 3. 9. 2013, 20:15
@gabb (F) (F)
kellystova 2. 9. 2013, 8:58
(Y)Mňam.....čokoládová |:o), to musí být dobrotka (clamp)
spero 2. 9. 2013, 14:23
@kellystova Vladěnko, tohle je luxusní moučník. Ale já nerada vychvaluji svoje pečení, raději ať to chválí druzí, když vyzkouší a chutná i jim. :-) :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie