(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
Čokoládová trojka (nepečený chlebíček) a nejen to

Potřebné ingredience
Krém: 500 g tvarohu (dala jsem vaničkový 1,1%), 250 ml smetany ke šlehání (33%), 80 g cukru moučka, ½ sáčku jemně mleté želatiny Dr. Oetker, 100 g hořké, 100 g mléčné a 100 g bílé čokolády. Dále: máslové sušenky nebo Be Be, trochu Nutelly, 100 g čokolády nebo čokoládová poleva, sekané mandle (nemusí být).
Postup přípravy
Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinovou fólií.
Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.
Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.
Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:
ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)
Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.
Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.
Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.
Ve třech mističkách rozpustíme ve vodní lázni čokolády. Ušleháme smetanu. Smícháme tvaroh s cukrem a krátce prošleháme. 10 g želatiny zalijeme 3 lžícemi vody a po deseti minutách zahřátím za stálého míchání rozpustíme, v želatině rozmícháme 2 lžíce tvarohu a vše nalijeme a vmícháme do zbývajícího tvarohu. Pak lehce vmícháme šlehačku a krém rozdělíme na tři díly.
Třetinu krému smícháme s hořkou čokoládou, rozetřeme na dno formy, poklademe sušenkami, totéž opakujeme s mléčnou čokoládou a nakonec s bílou. Nahoru opět sušenky a pokud nám ještě nějaké zbydou a máme Nutellu, namažeme je a dno tím zdvojíme. Přikryjeme fólií a necháme do druhého dne v ledničce ztuhnout.
Moučník převrátíme na tác a ozdobíme buď strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou nebo jako v tomto receptu přelijeme rozpuštěnou čokoládou a posypeme sekanými mandlemi. To je pak trochu náročnější krájení, nejdřív vrch nahřátým nožem a dokrájet nožem studeným.
Další recept je pro ty z vás, které nemají chlebíčkovou formu, ale jen formu na srnčí hřbet. Nazvala bych ho:
ČOKOLÁDOVÁ DVOJKA (srnčí hřbet)
Upečeme korpus: 3 celá vejce vyšleháme se 70 g cukru krupice do husté pěny a ručně metličkou vmícháme směs: 70 g polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa a špetka prášku do pečiva. Upečeme piškot a vykrojíme z něj obdélník velikosti srnčího hřbetu.
Náplň je stejná, jen ji rozdělíme na polovinu a do jedné vmícháme100 g bílé čokolády a do druhé mléčné. Formu na srnčí hřbet s potravinovou fólií naplníme bílým krémem, na to natřeme opatrně hnědý krém a přiložíme korpus. Lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Ozdobíme strouhanou čokoládou.
Trochu krému nám zůstane, ale jelikož zbyde i kus korpusu, natřeme zbytek krému na korpus a nedočkavci mohou mlsat.

Čokoládová dvojka

Tentokrát jsem udělala tunel a jako náplń dala krém z čokoládové trojky. Krému mi trochu zbylo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babkamt
(upraveno)
8. 7. 2015, 17:10



nahlásit

Jitaku
(upraveno)
8. 7. 2015, 15:29



nahlásit

jeremy
(upraveno)
27. 10. 2013, 21:33



nahlásit

kellystova
(upraveno)
10. 9. 2013, 9:50





nahlásit

spero
(upraveno)
11. 9. 2013, 13:56
@kellystova
Vladěnko, mám radost, že vám to chutná a děkuji za pěkný komentář.


nahlásit

shuli
(upraveno)
9. 9. 2013, 11:21




nahlásit

peke
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:45
Vypadá to hodně luxusně





nahlásit

spero
(upraveno)
7. 9. 2013, 19:33
@peke
Jarmilko, je to zákusek luxusní, každá vrstva chutná úplně jinak. Všem bych přála, aby mohli ochutnat aspoň kousek.

nahlásit
(Petruše)
(upraveno)
6. 9. 2013, 13:03
jůů to vypadá




nahlásit

spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:13
@(Petruše)
Díky Petři.


nahlásit
hantonie
(upraveno)
5. 9. 2013, 20:56
mnˇam, to je kaloriíííííí, to musí být dobrůtka. Určitě vyskouším





nahlásit

spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:12
@hantonie
Petři, je to opravdu kalorická bomba. Proto doporučuji dělat jen ve velkých rodinách nebo když čekáte návštěvu. U nás měl každý pouze jeden plátek a bylo po chlebíčku.

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
5. 9. 2013, 20:20

nahlásit

spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:08
@laskonka333


nahlásit

Žirafka1
(upraveno)
5. 9. 2013, 19:24





nahlásit

spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:08
@Žirafka1
Děkuji Martinko.



nahlásit

Pami
(upraveno)
4. 9. 2013, 20:38
Vyzkouším.

nahlásit

spero
(upraveno)
6. 9. 2013, 19:08
@Pami
Pavlinko, tak ať si pochutnáte.

nahlásit

Kati Stud
(upraveno)
3. 9. 2013, 23:14
Zdravím Vás, tak zase něco k vyzkoušení. Zítra se do toho pustíme
Díky moc za další recept. Mám od Vás skoro všechny recepty ve svém skorosešítku
Příjemný podzim Katka




nahlásit

spero
(upraveno)
4. 9. 2013, 19:56
@Kati Stud
Katuško, děkuji za milý komentář. Potěšil.
I Vám přeji pěkné dny. Ivana


nahlásit

gonzar
(upraveno)
3. 9. 2013, 12:30
Ivuš, krásný zákusek a musí být vynikající. Jsi šikulka.









nahlásit

spero
(upraveno)
3. 9. 2013, 20:15
@gonzar
Alenko, díky. Pochvala od tebe vždy potěší.

nahlásit

kvítečko
(upraveno)
3. 9. 2013, 7:54
vypadá skvěle

nahlásit

spero
(upraveno)
3. 9. 2013, 20:14
@kvítečko
Děkuji Ivi.





nahlásit
gabb
(upraveno)
2. 9. 2013, 16:50



nahlásit

spero
(upraveno)
3. 9. 2013, 20:15
@gabb


nahlásit

kellystova
(upraveno)
2. 9. 2013, 8:58



nahlásit

spero
(upraveno)
2. 9. 2013, 14:23
@kellystova
Vladěnko, tohle je luxusní moučník. Ale já nerada vychvaluji svoje pečení, raději ať to chválí druzí, když vyzkouší a chutná i jim.


nahlásit