Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

OŘECHOVO KAKAOVÝ DORT

0.0
OŘECHOVO KAKAOVÝ DORT

Potřebné ingredience

7 vajec 250 g moučkového cukru 2 lžíce kakaa 250 g mletých ořechů 2 lžíce polohrubé mouky na krém: 20 dkg másla (já používám Zlatá Haná), 160 g cukru, 2 žloutky, 2 lžíce kakaa, 6 lžic vlažného mléka dále: marmeláda (já používám rybízovou)

Postup přípravy

Korpus: Vejce se ušlehají/umíchají s cukrem, přidají se ořechy a mouka. Trouba se předehřeje na 180 st a dort se peče ve formě (vymazané máslem a vysypané hrubou moukou) 45 min na 160 st. Po vypnutí trouby nechám v troubě ještě 10 min.

Po vychladnutí se rozkrojí podélně dvěma řezy na tři díly. Pokud se vám bude zdát nízký, můžete rozkrojit i jednou. Do jedné části dávám krém a do druhé marmeládu. Krémem potřu celý dort a na povrchu vytvořím vidličkou jakoby šachovnici (ale fantazii se meze nekladou :-) )
Podle zkušeností má dort nejlepší chuť až 2-3 den po upečení a namazání, kdy se krásně chuťově propojí všechny ingredience (na sobotní oslavu peču ve čtvrtek). Dort není ani příliš krémový ani příliš suchý. Poměru ingrediencí se nedivte, opravdu je to takto správně - jen 2 lžíce mouky a žádný prášek do pečiva. Těsto je po vypracování jakoby blátivé, ale tak to má být. Upeče se pěkný korpus vysoký asi 5 cm a dá se s ním dobře pracovat - nedrolí se, neláme se.

před upečením

po upečení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie