Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

JABLEČNÉ ŘEZY S BE-BE SUŠENKAMI

0.0
JABLEČNÉ ŘEZY S BE-BE SUŠENKAMI

Potřebné ingredience

Na těsto: 4 vejce, 80 g polohrubé mouky, 80 g krupicového cukru, lžička oleje. Meruňková marmeláda (byla by vhodnější jablková povidla, ale ty jsem neměla). Na bílý krém: 1 pomazánkové máslo bez příchutě (200g), 1 tvaroh ve vaničce, 250 g smetany ke šlehání (stačí 30%), cukr moučka dle chuti. Na jablečný krém: 2-3 nahrubo nastrouhaná jablka, 500 ml vody, 1a1/2 vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru (nebo dle chuti), lžička skořice. Be-be sušenky světlé. Na vršek řezů - 1 smetana ke šlehání + ztužovač.

Postup přípravy

Připravíme těsto - ušleháme žloutky s cukrem a olejem, postupně přimícháme mouku a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Dáme do předem vymazané a vysypané formy (na toto množství těsta jsem použila vyšší pekáč o velikosti cca 35x20cm). Pečeme na 170 stupňů.
Vychladlý korpus pomažeme marmeládou a dáme do ledničky ztuhnout. Mezitím připravíme krém z tvarohu, cukru a pomazánkového másla - vyšleháme a nakonec zašleháme ušlehanou smetanu. Natřeme na korpus s marmeládou a poklademe be-be sušenkami (lehce vtlačíme do krému). Dáme do ledničky. Nyní si připravíme jablkový krém - klasicky uvaříme hustý pudink, do kterého vmícháme (na začátku vaření) nastrouhaná jablka se skořicí. Cukr dáme dle chuti a kyselosti jablek. Hustý pudinkový krém natřeme na těsto s krémem a sušenkami a dáme opět chvíli zchladit. Nakonec ušleháme smetanu se ztužovačem a dáme úplně navrch. Řezy by se měly nechat uležet minimálně 4 hodiny - u nás tak dlouho v lednici nic nevydrží, takže je to vidět pak na nakrájení (viz foto). Ale na chuti to nic neubere!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie