Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Obrácený koláč s hruškami a jablky

0.0
Obrácený koláč s hruškami a jablky

Potřebné ingredience

120g másla 200g hnědého cukru jablka a hrušky oloupané na čtvrtky Těsto: 2 vejce 300g polohrubé mouky 150g cukru 1/ prášku do pečiva 170ml mléka Do vyššího menšího pekáčku nebo kulaté dortové formy,která je těsná nalijeme rozpuštěné máslo,posypeme hnědým cukrem,poklademe čtvrtkami hrušek a jablek a pečeme na 250°C na spodní mřížce dokud se nevytvoří karamel,mezitím si připravíme těsto. Vejce vyšleháme s cukrem,po té přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva.Jakmile máme jablka zkaramelizovaná zalijeme těstem a pečeme na 150°C na prostřední mřížce,jamile máme vršek zlatý zkusíme propíchnout špejlí,pokud je čistá je hotovo a necháme chvilku vyhcladnout,po té otočíme na tác a zdobíme šlehačkou ,zmrzlinou nebo kysanou smetanou.

Postup přípravy

Do vyššího menšího pekáčku nebo kulaté dortové formy,která je těsná nalijeme rozpuštěné máslo,posypeme hnědým cukrem,poklademe čtvrtkami hrušek a jablek a pečeme na 250°C na spodní mřížce dokud se nevytvoří karamel,mezitím si připravíme těsto.
Vejce vyšleháme s cukrem,po té přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva.Jakmile máme jablka zkaramelizovaná zalijeme těstem a pečeme na 150°C na prostřední mřížce,jamile máme vršek zlatý zkusíme propíchnout špejlí,pokud je čistá je hotovo a necháme chvilku vyhcladnout,po té otočíme na tác a zdobíme šlehačkou ,zmrzlinou nebo kysanou smetanou.

Ještě teplý překlopit aby se pěkně nasákl

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie