Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

MOŘE - OSTROV- PLÁŽ

0.0
MOŘE - OSTROV- PLÁŽ

Potřebné ingredience

Mramorový korpus, višňový gel, pařížský krém, banány, máslovo-pudinkový (vanilkový) krém, potah-marcipán, dekorace-smartflex velvet pomeranč, písek-třtinový cukr, piping gel ( lepidlo na dekorace), gelové barvy, prachové perleťové barvičky a neúnavné ručičky. Váha 5 kg, průměr 28 cm.

Postup přípravy

Dort jsem dělala tatínkovi k narozeninám postupně 3 večery. Vyřádila jsem se hlavně na dekoracích.
1 večer jsem si obarvila dekorační hmotu ( cca 15 různých odstínů ) - používám gelové barvy.
2 večer upekla dva korpusy a vykrajovala, vypichovala a modelovala dekorace na dort.
3 večer obarvila potahovou hmotu ( 2 barvy - pláž, moře ), uvařila pudink a po vychladnutí našlehala s máslem krém pod potahovku, pařížský krém jsem koupila již hotový. Prokrojila korpusy a promazala jednu vrstvu gelem, druhou pař. krémem a proložila banány, třetí opět krémem a čtvrtou ( to byl již pouze jednou proříznutý ostrov ) opět višňovým gelem. Poté jsem potřela celý dort máslovo-pud. krémem a dala chladit do lednice. A pak další hodiny dobarvování a tónování mušliček a vodních rostlinek ( prachové barvy ), potažení dortu a lepení hotové "fauny a flóry" na dort. Nakonec zapíchnutí palmy a zasypání pláže pískem ( hnědý cukr fixovaný lepidlem) a uuuuufff HOTOVO - živit bych se tím tedy nemohla, ale baví mě to..

Na mušle a ryby jsem použila formičky, ostatní vykrajovala a dolaďovala nebo vytvářela sama. Lépe je připravit si dekorace ne jeden den před použitím, ale raději alespoň dva , aby stačily dostatečně vytvrdnout. Palma je navlečena na drátku, který je ve spodní části omotaný okolo špejle která byla zapíchnuta do dortu. Neboli co je venku ( celá palma ) je na drátku, schovaný zbytek je špejle.

boční pohled

pláž s perlorodkou

přední pohled

druhý boční pohled

zadní pohled

a horní

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vsejeobsazeno 25. 11. 2013, 11:02
Úchvatný |:o). Tolik práce :-$, ale vyplatlo se. Určitě se líbil. (clamp)
bazarekBABYBOOM 28. 11. 2013, 2:38
@vsejeobsazeno Moc děkuji. Líbil se, ale živit bych se tím opravdu nemohla :-D (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie